10.000 de salariați din Sănătate au protestat la București. Bistrițenii dezaprobă lipsa de interes a Ministerului afișată la negocieri

Peste 50 de bistrițeni, membri ai Federației Sindicale „Sanitas”, au participat joi la mitingul de protest din Piața Victoriei. Bistrițenii au plecat de cu o zi înainte către București pentru a se alătura celor câteva zeci de mii de lucrători din sănătate nemulțumiți de scăderile de venituri înregistrate după aplicarea noii legi a salarizării.

 

Mitingul din fața Guvernului, anunțat încă de săptămâna trecută, a adunat la un loc peste 10.000 de salariați din spitale, din toate județele țării. Protestul a durat circa două ore și jumătate, la final o delegație a sindicaliștilor întâlnindu-se cu reprezentanți ai ministerului Sănătății.

 

Conform celor declarate pentru Știri de Bistrița de către liderul „Sanitas” din Bistrița-Năsăud, întâlnirea se pare că nu a adus însă niciun rezultat concret, importanța dată evenimentului de către cei din minister fiind mult sub așteptările oamenilor veniți la București.

 

Reprezentanții noștri au fost chemați la negocieri, dar în minister nu a fost din păcate decât vicepremierul și un secretar de stat. A fost neinteresant pentru noi, deoarece a relua de început discuțiile cu oameni care nu știu despre ce este vorba, nu era cazul. Noi, delegația din Bistrița-Năsăud, am plecat fără să știm rezultatul negocierilor. Atâta timp cât nu ai cu cine, am preferat să plecăm. Ne așteptam să fie acolo ministrul Muncii, al Finanțelor sau premierul”, a explicat Viorel Vițelariu, liderul sindicatului „Sanitas” din Bistrița-Năsăud.

 

Marșul anunțat înaintea mitingului din fața Guvernului nu a mai avut loc, oamenii adunându-se direct în Piața Vitoriei, la ora anunțată pentru începerea protestului. La această oră, cei 55 de membri de sindicat din Bistrița-Năsăud se află deja în drum spre casă.

Adauga comentariu