100 de lucruri jenante în Bistrița: azi, VEȘNICELE lucrări la pasajele istorice (FOTO-VIDEO)

Bistrița este un oraș care se vrea o atracție turistică datorită caracterului său medieval. Biserica Evanghelică este simbolul burgului, mijlocul cetății, în jurul căruia gravitează toată activitatea turistică. Pasajele vechi ale orașului au trecut și ele printr-o „operație” estetică, necesară de altfel, acestea fiind considerate „venele” turistice ale cetății.

Unul dintre proiectele bune ca idee, dar proaste ca realizare, este cel legat de reabilitarea pasajelor istorice, de scoatere în evidență a celor trei axe turistice. Mai multe pasaje au fost reabilitate și s-a încercat aducerea acestora la un aspect asemănător cu originalul erei medievale. Numai că lucrările au fostexecutate execrabil, dalele și pietrele cubice sărind din aproape toate locațiile.

Răspunsurile edililor în aceste cazuri sunt legate de efectuarea defectuoasă a lucrărilor inițiale de către anumite firme care, ori au dispărut de pe fața pământului, ori repară în limitele „garanțiilor”, la nefârșit, pasajele bistrițene.

Ultima fotografie a fost făcută în luna mai 2018, celelate precum și materialul video au fost realizate în 12 martie 2019.

Situația este una generalizată la nivelul pasajelor burgului medieval Bistrița, iar acum vă prezentăm imagini de la capătul pasajului Brutarilor, de pe strada Kogălniceanu, o lucrare despre care am mai scris AICI și AICI și care se prezintă JENANT inclusiv în momentul de față, „bucuria” șoferilor:

Adauga comentariu