100 de lucruri jenante în Bistrița: azi, Ștrandul, Aquaparkul și bălăceala! Viziunea administratorilor orașului în ceea ce privește ideea de agrement acvatic

A devenit tipic pentru Bistrița întârzierea punerii la dispoziția publicului a anumitor puncte de interes: pârtia de schi se deschide tardiv în sezon și prinde maxim două săptămâni de zăpadă, iar la polul opus este Ștrandul Municipal care se deschide la fel, cu mult după deschiderea sezonului cald!

Povestea Ștrandului Minicipal este una simplă și scurtă. În urmă cu doi ani s-a dat în folosință această utilitate publică după o reabilitare a fostei locații construite în anii 70. Nu s-a schimbat mare lucru, au fost vopsite bazinele și tribunele, s-au amenajat niște alei și s-a tuns iarba. S-a dat în folosință destul de târziu în vara respectivă.

În anul următor, respectiv 2018, povestea se repetă, căci au fost necesare „mici retușuri” cauzate de vopseaua deja cojită. Se intră în sezon cu întâriere, din nou. Anul 2019 nu vine cu absolut nimic nou din ceea ce deja se anticipa: sunt necesare „alte retușuri” din cauza aceleiași probleme, recte vopseaua! Start de sezon ratat și acum.

Municipalitatea spune că aceste lucrări sunt în garanție și că se fac exclusiv pe cheltuiala constructorului, Record SRL, care a folosit inițial materiale de proastă calitate. Garanția însă expiră anul viitor, iar o schimbare de paradigmă în acest sens nu se întrevede, deci, din 2020 Primăria va suporta „retușurile”.

O mare bâlbă continuă pentru un mic petic de apă! Un bazin mare și unul pentru copii, insuficient pentru ceea ce ar avea nevoie Bistrița! Faptul că Ștrandul Municipal este în acest moment un fiasco ne-o spun inclusiv cifrele anului trecut. În cele două luni de funcționare s-au vândut 22.638 de bilete și s-au încasat 97.476 lei. 22 de mii de bilete într-un oraș de peste 70.000 de locuitori?! Adică sub jumătatea Becleanului ca medie zilnică, raportat la o populație de 7 ori mai mare...

Proiect Aquapark Bistrița-Wonderland

Administrația bistrițeană, în frunte cu Ovidiu Crețu, a preferat investiția a peste 5 milioane de euro din împrumuturi într-o familentară pârtie de schi, în detrimentul Aquapark-ului – o investiție care era mult mai utilă publicului bistrițean! Locația era aceeași, adică Wonderlandul lui pește prăjit. Inițierea ideilor a fost simultană, dar s-a preferat pârtia. Acum se invocă anumite proceduri și birocrații care au pus frână proiectului aquaparcului, fără nici o credibilitate!

Nicu Moldovan a folosit mai puțin trâmbița și mai mult practica, iar azi, la 8 ani după începerea asanării unei mlaștine, a unei belți în care se scăldau dibolii, Băile Figa (foto jos) arată ca un centru de agrement acvatic mult mai „european” decât scăldătoarea comuistoidă numită Ștrandul Municipal! Moldovan nu se oprește și continuă să investească în Băile Figa an de an, iar acea mlaștină a dibolilor se mărește cu fiecare sezon.

Numai la Bistrița se scorojește vopseaua an de an, numai la Bistrița există „probleme” de implementare a proiectului aquaparkului, numai la Bistrița există încă fraieri care mai cred în vorbăraia goală a unui deja fost primar căpos, vorbăraie preluată de un candidat „de calibru”, tot la nivel demagogic și populist, impotent administrativ.

Majoritatea bistrițenilor se mulțumesc cu piscinile private, sau cu Băile Figa. Alții cu fântânile arteziene...

Comentarii

Vizitator

21.06.2019 16:17

Inca o dovada ca statul este cel mai prost administrator. Administratia Bistritei n-a fost in stare nici de data asta sa deschida la timp strandul Codrisor si încă mai vor sa construiasca un aquaparc la Unirea. La Bistrita , salvarea sezonului estival vine din partea sectorului privat . Este vorba de Baza de agrement Lac a lui Nelu Șomodean, care face concurenţă ştrandului municipal de câţiva ani buni, administratorul locaţiei având grijă să facă modernizări în fiecare vară. Din pacate si aici, Lacul MHC a intrat în paragină, după ce Hidroelectrica NU a mai investit în re-tehnologizare și în 2013 a vândut lacul împreună cu microhidrocentrala. Dupa aceasta tranzacție, Primăria Bistrița a rămas doar cu terenul din zona Lac, teren pe care l-a concesionat omului de afaceri Nelu Șomodean, care a investit în amenajarea unui bazin de înot.Totusi, ce au de gand edilii „Bistritei europene” care de ani de zile trec pe langa lacul MHC , colmatat cu namol care in zilele toride de vara degajă mirosuri pestilențiale.

Adauga comentariu