100 de lucruri jenante în Bistrița: azi, râul Bistrița la podul de la TBC – locul perfect pentru a ascunde gunoaie! (FOTO-VIDEO)

Despre parcursul râului Bistrița de-a lungul municipiului am mai vorbit și vom mai vorbi. La fel și despre gunoaie, atât cele fizice, cât amai ales de cele umane. Azi le vom combina, căci, din păcate, subiectul nu poate să treacă nevăzut!

Un oraș care se respectă își prețuiește cursul de apă pe marginea căruia s-a înființat. Îi acordă respect prin grijă, în primul rând, așa cum ar face un om normal la cap cu propriul copil: l-ar curăță și l-ar îmbrăca așa cum se cuvine. La Bistrița, acest concept este total omis de către autoritățile locale, ocupate cu în cea mai mare parte a timpului cu fotografia asfaltului.

Râul Bistrița în zona podului de la TBC a devenit un fel de Amazon nu prin debit sau măreție, ci prin jungla crescută pe malurile acestuia. O vegetație crescută necontrolat și lăsată la voia întâmplării. Ochiului nu-i place, dar măcar ne consolăm cu ideea că e... natural. Însă ce se ascunde în această vegetație este dincolo de percepția secolului XXI și a conceptului de civilizație:

Saci masivi de gunoaie sunt aruncați în vegetația înaltă, fiind ascunși de orice privire! Conform declarațiilor unor riverani, serile de vară nu mai sunt preferate de romantice cupluri ieșite la plimbare pe malul râului, căci nimic din priveșiștea respectivă nu tinde măcar către romantism, ci de persoane care se furișează cu saci imenși pentru a-i arunca tocmai pe malul râului.

Nu e vorba de un sac sau doi, ci de mulți astfel de saci, dovadă că aceste metehne au devenit „tradiție”, exact ca și în cazul lizierei Pădurii Codrișor de pe strada Viorelelor, tot în preajma râului. Din cei care trebuie să observe astfel de comportamente, nici măcar unul nu a sesizat pericolul deversărilor de deșeuri în râu sau în imediata apropiere a acestuia.

Cei care ne-au povestit de „promenada” persoanelor cu saci în prag de seară, întrebați de ce nu au alertat autoritățile, ne-au întors spatele și au plecat, dovadă că simțul civic e într-o moarte clinică din care greu se mai revine.

Și uite-așa, în loc să avem cea mai frumoasă promenadă pe lângă un râu urban, avem o imensă ghenă de gunoi ascunsă într-o vegetație lăsată la voia întâmplării! Bine că măcar avem asfalt, singurul țel al civilizației administrației bistrițene...

Adauga comentariu