100 de lucruri jenante în Bistrița: azi, PLOAIA! (VIDEO și FOTO, doar de complezență)

Bistrița este un oraș frumos! Singura condiție pentru a te bucura de acest burg medieval este să fie soare, să nu care cumva să plouă, căci în acel moment întreg orașul se transformă. Din acest punct de vedere, Bacovia s-a născut aici...

Când plouă la Bistrița, viața devine o poezie tristă de primăvară-toamnă, în care lacrimile cerești se revarsă nu numai pe sufletele localnicilor, transformându-i în nostalgici cronici, asta în cel mai bun caz, dacă nu chiar în depresivi profesioniști, dar și prin venele infrastructurii locale, niște vene sparte de acele „dependenților” administrativi.

Când plouă la Bistrița te duci cu scârbă la Mall (bine, tot te duci!). Cum la noi conceptul de Mall este unul mai modern decât la Cluj-Napoca sau la Tg-Mureș, că nu te poți ascunde de ploaie în interior și să pendulezi din magazine în zona de food fără să ieși afară, plimbarea de sâmbătă sau duminică devine nașpa. Preferi chiar să stai la coada lungă și înceată din pepco, cu un set de baterii în mână...

Când plouă la Bistrița te rogi să nu ai de căutat un taxi. Deși sunt aproape 400 de licențe acordate, când plouă parcă sunt suspendate toate aceste licențe, de ai împresia că toți taximetriștii au rămas în #șîeu, pe avarii, în fața dispeceratelor.

Când plouă la Bistrița orașul se transformă într-o zonă de aventură acvatică. Sistemele de canalizare răbufnesc și refulează. Așa consideră ele că trebuie să protesteze, că nimeni nu le bagă în seamă. Sunt și ele subdimensiunate și bătrâne, au nevoie de un upgrade, dar nimeni nu le acordă atenția după care tânjesc. Singurul mijloc de a protesta este această refulare în timpul ploilor, că în rest nu se pot desfășura.

Când plouă la Bistrița e trist. Atât de trist încât devine jenant...

Adauga comentariu