100 de lucruri jenante în Bistrița: azi, patinoarul și fleoașterul zburător din fața Palatului Culturii (FOTO)

Mulți bistrițeni iau cu asalt Parcul Municipal în special în weekend, mai ales că soarele răzbește tot mai mult și mai puternic. Ieșirea din lunga hibernare este una așteptată și dorită, deși vestigii ale iernii încă ne trag cu ochiul.

În parcarea din fața Palatului Culturii, acolo unde a funcționat pentru o lună și un pic un patinoar, au rămas la loc „de cinste” acele rămășițe ale sezonului rece: piedestaluri și stâlpii ce au susținut mirobolanta cupolă de lumini, căsuțe și alte acareturi ale patinoarului, dar și urmele civilizației acestora, piatra cubică împrăștiată în toată zona, dale zburate de fix, exact ca ideile și acțiunile administratorilor locali.

Suntem în prima decadă a lunii aprilie, am trecut cu bine și de păcălici. Au trecut două luni de la terminarea sezonului de iarnă în Bistrița, iar vestigiile sunt tot acolo. Angajații Direcției de Servicii Publice, în subordinea căreia intră aceste „responsabilități”, sunt ocupați nevoie-mare cu asfaltări, cu plantări de flocirele prin sensurile giratorii, cu desființare de stadioane, numai cu strânsul unor materiale nu!

Ioan Crețiu, directorul acestei importante direcții a Primăriei Bistrița, a uitat pur și simplu de aceste „mobiliere”. Inițial crezusem că rămân acolo pentru pregătirea unui patinoar de Paște, dar am fost asigurați că nu sunt condiții meteo în acest sens.

Adauga comentariu