100 de lucruri jenante în Bistrița: azi, mașinile părăsite și impotența administrativă! Ce se întâmplă atunci când intervine o situație de urgență (FOTO - VIDEO)

Una din marile probleme ale Bistriței este lipsa locurilor de parcare. Implicit traficul rutier a devenit unul sufocant în anumite perioade ale zilei, dar mai ales în preajma unor sărbători, atunci când Bistrița se transformă instant în polul cumpărăturilor apocaliptice.

Pe lângă lipsa locurilor de parcare mai este și rețeaua rutieră anorexică, subdimensionată și extrem de buboasă. Dezvoltarea orașului, chiar și doar ca inerție a vremurilor, face ca acest sistem de străzi să fie nu depășit ci de-a dreptul antic. Imobiliarele sunt în floare, orașul se mărește pe orizontală, iar infrastructura stradală nu mai poate cuprinde întreg fluxul rutier.

Edilii, actuali și viitori, au probleme mari la capitolul reabilitare a infrastructurii existente și deja își pun mâinile-n cap gândindu-se la momentul în care Bistrița intră din nou în stare de șantier din acest punct de vedere. Dacă acum avem un trafic „demn” de București sau Cluj-Napoca, în momentul în care se vor începe lucrări simultane la rețeaua rutieră (peste 47 de străzi în reabilitare sau modernizare) Bistrița se poate declara închisă!

Există însă și anumite aspecte punctuale care încurcă efectiv orice acțiune sau desfășurare a unor evenimente: mașinile părăsite sau abandonate pe spațiul public! Aici începe o altă dezbatere, una legată de legislația prăfuită și mai ales de dreptul la proprietate, dar din care se exclude ceea ce ar trebui să însemne civism, modul de conviețuire într-o comunitate, actualmente fără nici măcar o responsabilitate, numai cu ridicări din umeri.

Mașinile părăsite sau abandonate pe spațiul public nu pot fi extrase din zona respectivă decât numai după o anumită perioadă de timp. În cazul în care este identificat un proprietar, acesta are termen de 3 luni pentru a-și lua autovehicului de pe spațiul public. În cazul în care proprietarului unui astfel de autovehicul abandonat pe spațiul public nu este identificabil, obiectul respectiv nu poate fi luat din zonă decât după 12 luni!

Aceste aberații au la mijloc dreptul de proprietate. Atâta timp cât mașina respectivă, fiind o proprietate a cuiva, nu încalcă vreo regulă de circulație legată de parcare, staționare sau oprire, este liberă să ocupe un loc, atenție, pe o altă proprietate, cea a statului! Nu ne atingem de o proprietate care ocupă o altă proprietate... Frumos, nu?

Aici trebuie să intervină administrația, în special cea locală, căci și proprietatea publică este tot o proprietate. Există situații de urgență în care un astfel de autoturism lăsat într-un anume loc încurcă! Din fericire încă nu sunt semnalate cazuri extreme, dar există situații în care un autoturism abandonat încurcă un șantier întreg (vezi mașina părăsită de pe strada Rodnei, acolo unde se lucrează la reabilitarea termică a unui bloc).

O altă situație întâlnită zilele trecute se referă la imposibilitatea efectuării unui proces de toaletare a unui copac din zona poștei din Ștefan cel Mare. O altă mașină abandonată pe spațiul public a împiedicat efectiv efectuarea acestor lucrări, fiind poziționată exact în dreptul copacului cu pricina. Dacă acel copac era într-un pericol pentru trecători, fiind o zonă intens circulată, cum acționau cei de la Comisia de arbori din Primăria Bistrița, căci acum, după ce au constatat că nu pot efectua lucrările și-au luat jucăriile și au plecat.

E drept, modul de acționare a celor de la Primărie a fost unul hei-rup-ist, căci nu au sesizat porprietarii autoturismelor parcate în zona respectivă din timp, ei s-au prezentat pur-și-simplu în zonă, constatând la fața locului imposibilitatea efectuării lucrărilor în cauză. După intervenția Poliției Locale s-a constatat că mașina care încurca toaletarea era părăsită de vreo trei sau patru săptămâni în zonă, apoi s-a ridicat din umeri și au plecat.

Dacă municipalitatea ar fi avut la dispoziție o reglementare făcută la nivelul Consiliului Local prin care, în anumite situații un autovehicul să poat fi ridicat și transportat într-un loc de unde proprietarul să-l poată găsi, atunci când acesta își va aminti că are o proprietate părăsită, chiar și fără alte cheltuieli, taxe sau amezi, situația era alta.

Acest principiu poate rezolva cazurile mașinilor abandonate pe spațiul public, fără să fie vorba de un abuz contra proprietății private, iar situațiile în care acele mașini încurcă efectiv societatea, să dispară.

Adauga comentariu