100 de lucruri jenante în Bistrița: azi, locurile de joacă publice – periculoase, neprietenoase, dar totuși folosite!

Una din preocupările administrației locale, bineînțeles, cea de campanie electorală, este legată de activitățile în aer liber ale copiilor, cu alte cuvinte locurile de joacă din municipiu. Nu există campanie electorală în care să nu se menționeze măcar tangențial acest subiect, cu promisiunile de rigoare.

În același timp nu se poate contesta faptul că în ultimii ani s-au investit ceva bănuți în locurile de joacă pentru copii, cel puțin scriptic. O spune Curtea de Conturi, cea care a sesizat faptul că în timpul controlului din 2018, municipalitatea a decontat facturi ce reprezentau lurcări la spații de joacă care NU s-au executat, în valoare de 250.000 de lei.

Cei care folosesc aceste locuri de joacă știu despre ce e vorba: investiții făcute în dorul lelii, acolo unde s-au făcut, degradări continue ale „mobilierelor” din aceste spații, locuri rămase în paragină în care oile sunt principalii beneficiari, boschetari și aurolaci care își marcheză teritoriul cu pungi de prenadez, cutii de bere, chiștoace și multe coji de semințe!

Inclusiv în locurile unde mai speri într-o civilizație te întâlnești cu tobogane rupe ale căror căi de acces (scări) lipsesc de zile întregi, iar minima protecție prin sigilarea într-un fel sau altul a unei guri rămase suspendate lipsește din grija administratorilor.

Nu e de mirare că orice altă categorie în afara copiilor preferă aceste locuri, spații de joacă devenind zone de agrement pentru borfași. Poliția Locală ajunge foarte greu în zonele respective, către deloc, măturătorii așișderea. Bine, nici constructorii nu ajung, deși și-au încasat banii pe lucrări.

Adauga comentariu