100 de lucruri jenante în Bistrița: azi, BIZONII cei de (pe) toate drumurile, sau cum parcăm să fim JMEKERI! (FOTO)

Dacă nici traficul din Bistrița nu este o problemă penibilă de-a dreptul, atunci chiar suntem un oraș smart, eco, sau ce alte denumiri se mai dau! Pe lângă aglomerația „demnă” de București sau Cluj-Napoca din orele de vârf, cauzată de numărul excesiv de mare al autovehiculelor aflate în traficul bistrițean, mai există și bizonii, acei înfumurați și sfidători șoferi (și șoferițe) cărora le curge importanța pe nări.

Bizonii cu pricina îi întâlnim încă de la primele ore ale zilei, în special în zona școlilor, acolo unde, dacă nu reușesc să intre cu bolizii până în sala de clasă să-și lase progenitura, atunci cu siguranță opresc fără nici o jenă pe prima bandă, apasă miraculosul buton de parcare dă jmeker (avariile) și își însoțesc odraslele în școală. Bineînțeles că mașina rămâne cu avariile pornite în drum, pe prima bandă, în cel mai aglomerat moment al dimineții. Există și bizoneii de clasă mijlocie, cei care nu își lasă bijuteria în drum, ei blochează un acces auto sau urcă elegant pe trotuar.

O altă categorie (care nu o exclude pe cealaltă) de bizoni este cea care își caută parcarea cât mai aproape de imobilul în care are treabă, de obicei o cafenea, iar căutarea unui loc de parcare normal nu stă în firea și nici în caracterul lui, preferând în mod evident trotuarul. Bine, pe trotuar nici nu se plătește parcare.

Apoi sunt bizonii funcționari... Aceștia sunt acei jmekeri ce se cred portejați de funcții și imuni la bătaia de obraz. Pentru ei nu există interdicții în ceea ce privește legislația rutieră. De exemplu, o mașină aparținând municipalității parchează pe zona interzisă fără absolut nici o jenă. Un alt bizon, de această dată mai de la munte, adică de la marea de la munte, își parchează mașina instituției ostentativ într-o curbă, deși există o parcare cu plată la doar câțiva metri mai la deal (așa, să înțeleagă și domnul Laba). Să nu mai vorbim de mașinile cu MAI în construcția numărului de înmatriculare...

Nu mai vorbim de bizonii cu grad maxim de nesimțire la bord, cei care nu numai că își plantează mașinile pe trotuar, dar nici nu se gândesc că prin acel loc ar trece o mamă cu un cărucior! Păi, îl doare pe el în șpoiler de siguranța altora?! Nu! Mașinuța lui să fie protejată!

Exemplele ar putea continua, imagini de acest gen le vedeți zilnic. Le văd și curajoșii de la „locală”, dar cu coada ochiului. E nu acționează la bolizi, că au o jenă la papuc... Știm, nu există locuri de parcare, mobilitatea orașului e dată naibii, există scuze tot timpul, dar pentru nesimțire, obrăznicie și tupeu dă jmeker chiar nu contează altceva, mușchiul lor flexat face ce vrea el!

Cât despre bizonii din trafic... într-un episod viitor!

 


O parte din fotografiile prezentate în acest material au fost postate pe facebook de bistrițeni revoltați, unele chiar cu precizarea „pentru rubrica 100”.

Comentarii

Iosif V.

07.04.2019 13:32

Acesti bizoni sunt de-a dreptul enervanti, ieri de ex. am vazut unul care fara nici o jena a intrat pe pietonal, cu intentia de a parca intre corturi cel mai probabil... ghinionul lui cand a ajuns in capat, langa standul cu kurtosu-l (printre persoanele care erau pe pietonal printre tarabe) a trebuit sa iasa cu spatele, n-a gasit loc de parcare... Intrebarea mea e ce s-ar intampla daca politia ar apuca sa-i amendeze pe bizoni? Si eu am masina dar pentru a ma deplasa 2-3 km n-are rost sa o pornesc, mai ales in traficul din oras, daramite sa o parchez ca un bou.

Adauga comentariu