100 de lucruri jenante în Bistrița: azi, AUROLACII – un „fenomen” social ignorat (și) din lipsă de legislație!

Seria noastră de materiale în care prezentăm aspecte jenante din muncipiul Bistrița a ajuns azi la un capitol la care nu am mai fi vrut să ajungem, o situație care pare fără de ieșire și care îi fac pe cei responsabili să ridice din umeri: aurolacii!

Cititorii noștri au început să ne trimită sau să ne sesizeze anumite aspecte din viața burgului, domeniile fiind destul de diverse. Unul dintre prietenii stiridebistrita.ro, Florin Cilica, despre care spuneam că este un dement frumos al undelor radio, a filmat pe străzile Bistriței un astfel de caz, un tânăr care nu mai are reacții, aparent invofensiv, dar care este ocolit de lumea aflată în trece pe lângă el mimând indiferența, sau afișând o stare încordată.

Acest flagel social a mai fost, din păcate, prezent în rândurile publicate de stiridebistrita.ro, subiect tratat și de alte publicații locale, fără însă a avea vreun feedback din partea autorităților (pentru ei traducem: REACȚIE). Singurul gest al celor care s-ar irija într-un fel sau altul în responsabili este tradiționalul ridicat din umeri și aruncarea culpei în curtea legiuitorului.

Multe mame cu copii aflați în locurile de joacă sunt timorate la vederea personajelor cu punga de prenadez în mână, iar dacă aceștia sunt în grupuri, devin gălăgioși și totodată periculoși pentru oricine i-ar lua la întrebări. Majoritatea dintre „aurolaci” nu sunt din localitate, mai mult, sunt din afara județului. Una dintre propunerile cititorilor noștri a fost „expulzarea” acestora și instituirea interdicției de a reveni în localitate, deși nici această soluție nu ar rezolva situația ci doar ar îndepărta-o pentru moment.

Poliția Locală preferă pânda la parcări și ridicatul din umeri, Consiliul Local nu este în stare să emită horărâri urbanistice, darmite sociale, iar societatea civilă rămâne doar cu încordarea.

Ce e de făcut?

Adauga comentariu