”Zero cu minus”! Atât a primit Consiliul Județean Bistrița-Năsăud la prima rectificare bugetară a PNL

A spus-o astăzi președintele Consiliului Județean Radu Moldovan, explicația acelui ”zero cu minus” fiind că instituției pe care o conduce i-au fost retrase sumele de bani necesare acoperirii drepturilor copiilor cu cerințe educaționale speciale”.

”Nu am nicio explicație, nu știu de ce nu am primit acești bani la rectificarea care a dus deficitul de la 3 la 4,3%, pe lângă cele 2 miliarde de dolari pentru rachetele de la americani, pe lângă F16, pe lângă toate celelalte. Conform declarațiilor premierului și ministrului că autoritățile locale vor fi sprijinite, am primit zero cu minus, adică retragerea sumelor din buget pe care le aveam pentru cei cu CES. Poate le plătesc ei direct, nu știu… sau nu se mai acordă”, a spus Radu Moldovan.

Moșul Galben să aibă în geantă măcar banii de funcționare a CJ BN

”Eu sper ca Moșul galben să aibă la el măcar geanta cu obligațiile, nu cu cadouri. Consiliul Județean e bogat, am gândit așa de bine perioada asta încât avem toate resursele necesare pentru investiții anul viitor, bani de drumuri, de tot ce ne trebuie. Sperăm să primim bani de funcționare, dar dacă nu eu sunt dispus să lucrez și pro bono pentru cetățeni. Nu știu dacă sunt dispuși și funcționarii, dar eu pot lucra pro bono”, a conchis  Radu Moldovan.

Comentarii

Vizitator

02.12.2019 17:53

Răducu ori face pe prostul ori parcă a venit de pe altă planetă. El deja dă vina pe noua guvernare care s-a instalat de mai putin de o lună la palatul Victoria. Faptul că nu sunt bani la rectificarea bugetară se datorează proastei guvernări PSD-iste si nicidecum noului guvern care a găsit visteria goală. Rezervele valutare la Banca Naţională a României au scăzut luna trecută cu circa un miliard de euro, confirmând intervențiile făcute de Banca Centrală pe piața valutară pentru a preveni o depreciere consistentă a leului. De la 34,9 miliarde de euro, rezerva valutară a coborât la 33,8 miliarde de euro, potrivit datelor publicate luni de BNR. Mult clamata mărire a salariilor in sistemul bugetar si a pensiilor s-a făcut fără o analiză a potentialului economic care să poată să suporte aceste măriri, care să nu genereze inflatie. Cresterea economică bazată pe consum este nesustenabilă ceea ce a dus la scăderea puterii de cumpărare a românilor.

Adauga comentariu