Vorbiți de eroii zilelor noastre? Luați de-aici exemplu de VOLUNTARIAT: Alina Rus - tânăra care ajută la punerea în funcțiune a aparatelor de testare pentru Covid-19

Nu putem să nu ne scoatem pălăriile în fața unor oameni pentru care altruismul este o caracteristică firească și care aleg să vină în ajutorul nostru, fără condiționări, fără răsplată financiară și fără rețineri, în special atunci când unii fug din tranșeele ce i-au plătit pe timp de pace...

Bistrița-Năsăud dispune în acest moment de două aparate Real Time PCR, acele aparate care testează prezența noului coronavirus la oameni. Din păcate, aceste aparate stau nefuncționale din mai multe motive, timp în care zeci de oameni, mulți fiind în halate albe, așteaptă cu zilele rezultatele testărilor de la Cluj-Napoca.

Unul din motivele nefuncționării aparatelor este legat de lipsa kit-urilor de testare, o problemă care încă așteaptă rezolvare. Al doilea motiv este lipsa personalului specializat în manevrarea și/sau citirea aparatelor. La acest capitol se încadrează eroina zilei, Alina Rus, tânăra bistrițeancă punându-se la dispoziția autorităților pentru „a fi de folos în completarea personalului din Bistrița-Năsăud care se pregătește pentru efectuarea de testări CoVid-19”.

Conform unei comunicări venite din partea Instituției Prefectului, Alina Rus este absolvent al facultății de Farmacie din Târgu-Mureș, rezident și doctorand la Institutul de Biochimie al Academiei Române din București:

„Mânată de experiența pe care o are, de responsabilitatea înnăscută pe care cariera aleasă o implică, și-a oferit voluntar serviciile pentru a ajuta la testarea probelor pentru CoVid-19”.

Bistrițeanca a făcut experimente de RT-PCR la București și consideră că ar fi de folos în completarea personalului din Bistrița-Năsăud care se pregătește pentru efectuarea de testări CoVid-19.

Prefectul Stelian Dolha a avut de îndată o întâlnire cu tânăra pentru a stabili detalii care facilitează includerea Alinei Rus în echipa care va lucra în laboratorul de teste.

„Astfel de tineri conștiincioși, conștienți, cu spirit voluntar și care dau dovadă de profesionalism prin asumarea carierei alese trebuie susținuți și valorificați! Îți mulțumim, Alina, în primul rând că ai venit în ajutor chiar aici, în locul tău natal! Ești un mare câștig pentru județul nostru!”, a declarat prefectul Stelian Dolha.

Printre calitățile profesionale care o recomandă pe Alina, se numără experiența sa ca doctorand la Departamentul de Biologie Moleculară și Celulară din cadrul Institutului de Biochimie al Academiei Române (București), precum și experiența ca farmacist rezident cu specializare în Laborator farmaceutic din cadrul Spitalului Universitar de Urgență din București.

De asemenea, Alina a urmat internship-uri de cercetare în domeniul său la Oxford în cadrul programului RISE (Research and Innovation Staff Exchange) și a studiat, în cadrul programului ERASMUS, în Austria și Germania.

Comentarii

Balan Marius- Horea

02.04.2020 13:55

Cu stima si respect salut aceasta tanara extrordinara. Mult succes si d-lui Prefect in lupta cu boala nemiloasa care planeaza deasupra capetelor noastre. 

Adauga comentariu