Viorica Dăncilă a promis ajutor în identificarea sursei de finațare pentru un mega-proiect al Spitalului Județean de Urgență Bistrița: 49 milioane de euro pentru un nou spital! (VIDEO)

Prezenți la Bistrița pentru a lua parte la Conferința Județeană a Partidului Social Democrat, premierul Viorica Dăncilă, însoțită de de o garnitură din conducerea națională a partidului, dar și din propriul Guvern, au vizitat „bijuteria” lui Lazany și Moldovan – Spitalul Județean de Urgență.

Suita s-a prezentat în unitatea spitalicească manageriată de Gabriel Lazany fiind ghidată de președintele PSD BN și al CJ BN, Radu Moldovan, iar vizita s-a concentrat în zona secției de chirugie, dar și în cea a șantierului secției ATI, un proiect aproape de final:

„Am venit să revăd investiția pe care Ministerul Sănătății o finanțează aici la Spitalul din Bistrița, de data aceasta nu am venit singură, am lângă mine Premierul României și cei doi vicepremieri, ceea ce înseamnă foarte mult, semn că Guvernul României acordă o importanță deosebită investițiilor pe care trebuie să le facem în sănătate. Vreau să vă spun că sunt plăcut impresionată pentru că într-un termen foarte scurt lucrările la secția de Anestezie și Terapie Intensivă pentru care Ministerul Sănătății a finanțat acum două luni suma de 8 milioane de lei sunt foarte înaintate și îmi spunea conducerea spitalului că în maxim trei săptămâni – o lună această investiție va fi finalizată. Asta înseamnă că vom avea 20 de paturi performante pe care cred că și le-ar dori orice spital și clinică universitară din Romînia și îmi asum ceea ce spun. Pe lână aceasta, Ministerul Sănătății a finanțat suma de 16 milioane de lei pentru dotarea cu echipamente și aparatură medicală, achiziționarea a încă unui computer tomograf, a unui mamograf, echipamenmte de înaltă performanță care vor face mult bine pacienților din județul Bistrița-Năsăud și nu numai” – a precizat Sorina Pintea, Ministrul Sănătății, acesta fiind „delegată” să facă declarații presei prezente în curtea SJU.

Profitând de prezența primului-ministru, Gabriel Lazany, Radu Moldovan și Sorina Pintea i-au prezentat Vioricăi Dăncilă un mega-proiect care constă în construcția de la zero a unui corp de clădire în curtea SJU, care este practic un nou spital:

„De asemenea s-a discutat despre o investiție în valoare de aproximativ 49 de milioane de euro, construcția unui nou corp care să includă partea de cardiologie intervențională și gastroenterologie. Doamna prim-ministru, împreună cu vicepremierul ministru de finanțe, de asemenea ministrul foindurilor euroipene, au promis că vor găsi soluții astfel încât această investiție să poată fi finanțată. Premierul Romîniei a spus că putem lua în calcul inclusiv finanțarea din fonduri guvernamentale, ceea ce înseamnă că va trebui să găsim împreună cu ministriul de finanțe surse, dar eu spun că acest lucru va putea fi pornit cât de repede” – a adăugat Pintea.

Premierul Viorica Dăncilă a părăsit instituția fără a mai face declarații, în timpul interviului acordat presei de ministrul sănătății.

Toată suita va participa la Conferința Județeană PSD, acolo unde se vor alege pentru următorii patru ani președintele, președintele executiv și vicepreședinții organizației județene de partid.

 

Adauga comentariu