Viitorul subprefect al județului a susținut azi proba scrisă la concursul pentru statutul de funcționar public, evident la Sîngeorz-Băi! Vine din mediul privat și frecventează Consiliul Județean

Bistrița-Năsăud are prefect cu acte în regulă, după ce Ludovic I Orban a catadicsit să facă schimbarea anunțată în 48 de ore de la preluarea puterii executive la mai bine de o lună față de termenul stabilit. Este vorba de Stelian Dolha, cel care a și fost angajat al Senatului timp de două săptămâni pentru a îndeplini anumite cerințe în momentul numirii.

Însă Instituția Prefectului are nevoie și de un subprefect, nu că Dolha nu ar fi capabil să ducă singur războiul cu deconcentrații, dar Guvernul Orban, implicit și reprezentanții în teritoriu, respectă legile românești, așa că postul va fi ocupat.

Nu acum, căci vin sărbătorile, sarmale, vin, cârnați, colindători și alte alea. Dar după Revelion, sau chiar puțin mai încolo, după Bobotează, Orban I va mai face o rundă de numiri de prefecți și suprefecți în țară, acolo unde au mai rămas locuri.

Bine, nu e vorba că nu sunt oameni deja dispuși să se sacrifice, sunt, doar că mai trebuie să treacă măcar calendaristic câteva săptămâni de experiență ca funcționar public, indiferent de post. Unii abia acum participă la concursuri pentru poziția care conferă statutul de funcționar public.

Este și cazul viitorului subprefect de Bistrița-Năsăud, care a susținut azi proba scrisă, evident la Sîngeorz-Băi, la școala de funcționari publici din județ. Luni, 23 decembrie, va avea loc interviul, iar apoi încadrarea pe funcție, indiferent care.

Probabil în una din primele ședințe de guvern de după Anul Nou, se va numi și subprefectul de Bistrița-Năsăud, pe numele lui Eugen Dicones Curteanu, de profesie consilier juridic, dar și consilier județean. Acesta a activat în mediul privat de care se va despărți pentru a fi mâna dreaptă a colegului său de partid, Stelian Dolha.

Comentarii

Cristi

20.12.2019 10:13

Revine vechea garda de pe vremea USL-ului.

Adauga comentariu