Vestitorii primăverii: CRATERELE! Tot ce s-a peticit în toamna trecută „răsare” acum cu diametrul lărgit și adâncimea mai profundă (FOTO-VIDEO)

Ați plătit impozitul auto pentru acest an? Încă nu? Vă rugăm să vă grăbiți, dacă vreți drumuri asfaltate! Bineînțeles că este o glumă, la fel ca și bugetul municiplal și alocările de fonduri în ceea ce privește asfaltarea corectă a drumurilor, una făcută corespunzător calitativ și nu cantitativ.

Viceprimarul Cristian Niculae spunea anul trecut că gropile din Bistrița sunt asfaltate (peticite) „frumos”, că au un aspect plăcut ochiului. Se întâmpla în toamnă, atunci când personajul respectiv se fotografia lângă gropile asfaltate ca într-un muzeu lângă opere de artă.

Nici măcar nu se punea în discuție calitatea acelor lucrări, ci doar aspectul acestora. După câteva ninsori și mai multe tone de sare aruncate pe străzile din municipiu, operele de artă ale vicelui s-au arătat din nou luminii, de această dată goale, craterele având adâncimi considerabile.

Asta în zonele „urbane” ale orașului, căci în zona „rurală”, aici vorbim de străzile de pământ din perimetrul intravilan al Bistriței, situația este și mai jalnică. Strada Valea Ghinzii, o stradă importantă a orașului, cu zeci de locuințe și sute de suflete care încearcă să trăiască european, este cel mai clar exemplu de impotență administrativă, aroganță și impertinență din partea unei municipalități care promite de nici ei nu mai știu de când asfaltarea (procedeu folosit în Babilon pentru crearea aleilor Grădinilor Suspendate).

Odată cu începerea noului an, Cristian Niculae promite din nou zeci de stăzi cu asfalt și își afișează intenția de a achiziționa un utilaj ultra-mega de peticire a gropilor din asfalt. Din păcate problema este alta, cea a fușărelilor din execuția plombărilor, calitatea asflatului respectiv fiind una reprobabilă.

Alte voci din aparatul administrativ spun că este normal ca după o iarnă capricioasă, în care a predominat aruncatul de sare pe drumuri, să existe aceste cratere pe străzi. Cu alte cuvinte, este absolut normal ca ceea ce se asfaltează vara și toamna să se ducă de râpă după topirea zăpezilor, ba mai mult, adâncimea și diamentrul acestor gropi să crească de la an la an.

Asta da gândire, asta da lucrare!

Adauga comentariu