VESTEA BUNĂ A ZILEI: Rezultatele probelor prelevate de la întregul personalul medical din secția de Medicină Internă sunt negative

Vestea bună de la SJU Bistrița ne este dată de managerul Gabriel Lazany: ! Au sosit rezultatele probelor prelevate de la întregul personalul medical din secția de Medicină Internă. Toate sunt negative! Echiparea corespunzătoare și comportamentul responsabil al personalului, PROTEJEAZĂ!”

Reamintim că:

 În perioada 22.03.2020-30.03.2020, o persoană de sex masculin, în vârstă de 77 ani, a fost internată într-o unitate medicală din mun. Bistrita, prezentând simptome asemănătoare unei infecții cu noul coronavirus, pe fondul unor afecțiuni preexistente. Pacientului i s-au recoltat probe biologice care au fost trimise spre analiză pentru a se stabili dacă este infectat cu virusul SARS-CoV-2. Ulterior, la data de 30.03.2020, personalul medical a dispus externarea pacientului, astfel că s-a luat legătura cu un membru de familie care s-a prezentat la unitatea medicală si l-a transportat pe pacient la domiciliu, deși până la acel moment nu au fost primite rezultatele analizelor efectuate.

În noaptea de 30/31.03.2020, în jurul orei 03,00, bărbatul în vârstă de 77 ani a decedat la domiciliu, fiind transportat la capela mortuară din localitate.

La data de 01.04.2020, un membru de familie al victimei a fost contactat de către un cadru medical care i-a comunicat că rezultatul testării este pozitiv, pacientul fiind diagnosticat cu COVID-19, fiind necesară luarea de măsuri în vederea izolării acestuia.

Adauga comentariu