A venit din Siberia în România pe jos și a traversat Tisa înotând! 100 de ani împlinți de sublocotenentul în rezervă Teodor Avram

Ne este greu să numărăm o sută de zile sau o sută de luni, darmite o sută de ani! Iar dacă acest centenar are și o istorie proprie, măcinată de războiae și alte frămânări, atunci nu ne rămîne decât să salutăm cu respectul cuvenit o persoană trecută prin acest tăvălug numit viață!

Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a dat cezarului ceea ce e al cezarului, sărbătorindu-l pe sublocotenentul în rezervă Teodor Avram la împrinirea celor 100 de ani:

„“Bucurie în cer și bucurie pe pămant”, așa ar descrie Preotul Maftei momentul în care ne-am adunat pentru a-l sărbători pe Sublocotenent (r) Teodor Avram, veteran de război, la împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani. Un om al muncii câmpului, dar și al bisericii, care în spatele ridurilor vremii și a bătăturilor din palmele muncitoare, tăinuiește o poveste de curaj, de hotărâre, de iubire de patrie și de viață, daruri de Sus care i-au dat puterea să se întoarcă la familia românească pe jos, din Siberia, traversând înot râul Tisa”, se arată într-o postare a Prefecturii Bistrița-Năsăud.

Mai mult, gena de curaj și patriotism s-a transmis mai departe și nepoatelor Morutan Maria și Marcoie Aurelia care astăzi sunt plutonieri major în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. “Este o onoare să fim alături de sublocotenentul Teodor Avram, veteranul nostru care este un exemplu viu de curaj despre care trebuie să afle toată lumea pentru că cine ar mai veni din Siberia în România pe jos și ar traversa înot Tisa?”, a transmis prefectul Stelian Dolha, în mesajul său adresat sărbărbătoritului care a ajuns la vârsta centenarului.


La mulți ani și multă sănătate din partea publicației noastre!

Adauga comentariu