URIU: Primarul Petru Șerban cere sătenilor să rămână în case - Situația e îngrijorătoare

Primarul comunei Uriu, Petru Șerban a făcut astăzi un apel public către toți cetățenii acestei localități. Apelul primarului Șerban vine în contextul în care, în Uriu dar și în satele aparținătoare au fost înregistrate două situații îngrijorătoare.

 

Petru Șerban: ” În data de 31.03.2020 am avut în izolare la domiciliu circa 45 de persoane intrate în țară din străinătate cu tendința de scădere la expirarea celor 14 zile .Din păcate, nesocotind apelurile permanente făcute de autorități după instalarea Stării de Urgență, inclusiv de Președintele țării, prin deplasarea unor persoane inconștiente la manifestări religioase(care sunt interzise prin Ordonanța Militară nr.1 , art.2) avem două situații îngrijorătoare: în localitatea Ilișua un cetățean care a participat la o astfel de manifestare în loc să se autoizoleze, a prestat lucrări agricole în gospodăriile mai multor persoane având contact direct sau indirect cu 33 de persoane care au fost izolate la domiciliu de organele de Poliție. Mai grav , în localitatea Uriu, mai multe persoane au participat la o astfel de întâlnire, una dintre acestea în urma internării în spital și a testării , este confirmată pozitiv (este infestată cu CORONAVIRUS)”, spune Petru Șerban.

 

Potrivit primarului Șerban, în comuna Uriu sunt izolate la domiciliu un număr de 108 persoane, toate având contact direct sau indirect cu săteanul suspect că ar fi infectat cu noul virus.

 

 

Adauga comentariu