Un nou nume în tabloul candidaților pentru Primăria Bistrița: ALIN SESERMAN – fost consilier municipal, fost candidat la deputăție, fost candidat la Primărie

Lupta pentru Primăria Bistrița este în perioada premergătoare primelor antrenamente, atunci când candidații își încep jocul de glezne în vederea selecționării lor. Odată cu ieșirea la rampă a viceprimarului PSD Cristian Niculae, cel care s-a autodeclarat ca fiind singurul candidat de „calibru”, orgoliile s-a întețit, iar potențialii candidați își arată colții potenței.

După numele deja vehiculate de stiridebistrita.ro, printre care se regăsesc trei liberali, respectiv ioan Turc, Doris Rai și Robert Sighiartău, un al patrulea nume din anturajul galben și-a făcut publică o intenție legată de Primăria Bistrița.

Citește și Tabloul candidaturilor pentru Primăria Bistrița din 2020 mai cuprinde un personaj: Ionuț Simionca, PMP! Vezi sondajul care-l scoate în față pe deputat

Citește și IPOTEZĂ: Gabriel Lazany vs. Robert Sighiartău pentru Primăria Bistrița! Argumente pro și contra eventualelor candidaturi ale celor două personaje

Alin Seserman este un răsfățat al politicii locale. Între 1997 şi 2000 a fost expert guvernamental la aparatul de lucru al Guvernului României. A fost consilier municipal din anul 2000, iniţial din partea PNL, apoi de la PDL. Apoi a candidat pentru Camera Deputaților în 2012 din partea PDL, iar în 2016 a candidat pentru Primăria Bistrița.

În acest moment Seserman (re)cochetează cu liberalii și își expune opiniile politice și administrative în spațiul public, atât prin intermediul rețelelor de socializare, cât și printr-un ziar online cu „înclinație” totală spre dreapta, NotaBN.

„Se simte nevoia unui proiect nou pentru oraş. Voi începe să lucrez la un nou proiect pentru oraş. În primul rând pentru că nu există unul. Niciun partid nu a elaborat un document de dezvoltare a orașului pentru perioada următoare. Este inadmisibil. Nu putem vota pe cineva care vine în luna mai 2020 să-l votăm fiindcă e "nou" sau fiindcă e "președintele filialei județeane de partid" sau că e "director din zona industrială și a făcut ceva" – spune Alin Seserman într-o postare recentă pe facebook, o postare care se vrea un buzdugan care să anunțe intrarea într-o eventuală cursă internă pentru desemnarea candidatului la Primărie.

Conform „metodologiei” liberale actuale, candidatul se va alege din cei care și-au depus deja anumite proiecte în acest sens. În cursa internă au intrat Ioan Turc, Sorin Hangan, Diana Morar, Cosmin Moldovan și Dorin Dobra, dar asta a fost doar o poveste pentru presa curioasă. De fapt, zarurile încă nu au fost aruncate în PNL BN, iar direcția în care acestea se vor arunca nu este cea a celor cinci pretendeți care, de bună credință, au intrat într-un joc absurd și fără finalitate.

Un alt personaj liberal care „se gândește” să intre în acest joc este chiar secretarul general al PNL, Robert Sighiartău. Acesta vrea să comande un sondaj de opinie în care să verificie popularitatea liberalilor care doresc să intre în lupta finală pentru fotoliul de primar, dar în același timp vrea să sondeze și eventualii contracandidați.

Deocamdată nu știm în care parte va fi introdus Alin Seserman pentru sondare: în cea a candidaților proprii ai PNL, sau în cea a contracandidaților...

Adauga comentariu