Un liceu din Beclean nu a avut nici măcar un candidat „reușit” la BAC! Vezi și alte contra-performanțe ale liceelor din județ

Sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului 2019, înainte de contestații, ne arată un tablou posomorât al nivelului educației din Bistrița-Năsăud. Rata de promovabilitate înregistrată la nivelul județului este de 64,8%, iar prezența efectivă la examene a candidaților înscriși este și ea una care dă de gândit: din cei 2.134 de înscriși au terminat examenele 2.014, iar alți patru elevi au fost scoși din sălile de examinare din cauza unor tentative de fraudare.

Din păcate, la nivelul județului Bistrița-Năsăud a existat o instituție care nu a avut nici măcar un candidat „reușit”! Mai mult decât atât, din cei 23 de candidați înscriși, doar 11 s-au prezentat la examene. Este vorba de Liceul Tehnologic „Henri Coandă” din Beclean.

Un alt liceu care poată numele marelui inventator român, Liceul Teoretic „Henri Coandă” din Feldru, a avut doar un singur candidat care a reușit să obțină media 6. Și aici prezența a fost una foarte redusă, din cei 14 candidați înscriși doar trei s-au prezentat la toate examenele.

O „performață” asemănătoare s-a înregistrat la Liceul Tehnologic din Lechința, acolo unde din cei 11 candidați înscriși au fost prezenți la toate examenele 4 elevi, din care doar unul singur s-a văzut „reușit” la final.

Liceul Tehnologic Feldru se înscrie și acesta în lista neagră a rezultatelor. Chiar dacă au fost prezenți 14 din cei 17 candidați înscriși, doar doi au reușit să obțină media 6.

Nici Liceul Tehnologic Agricol Bistrița nu face excepție de la lista rușinii. Din cei 38 de candidați înscriși s-au prezentat la examene 31, din care unul a fost eliminat pentru tentativă de fraudare. Linia de finiș a fost trecută de numai 3 elevi cu medii peste 6.

Același număr de „reușiți” s-a înregistrat la Liceul Tehnologic Forestier din Bistrița. Aici au fost înscriși pentru această sesiune de bacalaureat 33 de candidați, din care s-au prezentat doar 26 de elevi.

La polul opus se situează Colegiul Național „Andrei Mureșanu” din Bistrița, acolo unde a absentat doar un singur elev din cei 204 înscriși, 191 dintre aceștia reușind nota „de trecere”. Tot aici s-a înregistrat și singura medie de 10 din Bistrița-Năsăud, aceasta fiind trecută în dreptul Ilincăi Sava.

Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița s-a prezentat la startul acestei sesiuni cu 216 candidați și nu a absentat nici măcar un elev. Doar doi dintre aceștia nu au reușit media 6.

Promovabilitatea maximă a fost atinsă la Liceul „Logos” din Bistrița, toți cei 11 candidați înscriși reușid să obțină medii între 6.33 și 9,30.

Adauga comentariu