Un bistrițean propune organizarea proprietarilor de autovehicule într-o asociație, prin care să dea în judecată primăria pentru starea jalnică a drumurilor

Un bistrițean nemulțumit de starea drumurilor din oraș face un apel public către șoferi să se organizeze pentru a da în judecată primăriile și administratorii drumurilor naționale. Omul vrea ca șoferii să poate să fie despăgubiți pentru fiecare groapă din drum în care își distrug zilnic mașinile, din cauza indiferenței celor care „nu sunt curioși” de starea dezastroasă a șoselelor.

„Va salut dragi șoferi bistrițeni.Ce părere aveți de starea drumurilor din oraș? Printre străzile care arată ca după război, menționez Panait Cerna (care marți, 3 aprilie, a fost peticită în bătaie de joc), Decebal, Andrei Mureșanu, Grigore Bălan și multe altele, de care domnul primar Ovidiu Crețu nu e curios, și în care noi ne stricăm mașinile. Vă propun sa înființăm o organizație la nivel local momentan și, pe viitor, la nivel național și să dăm în judecată primăriile pentru nesimțirea lor, cât și administratorii drumurilor naționale. Să cerem despăgubiri pentru fiecare groapă din drum, în care ne distrugem mașinile. Sigur sunt și avocați pe acest grup, pe care-i aștept la discuții pe această temă. Hai să arătăm celor pe care-i plătim degeaba că trebuie să răspundă pentru ce fac. Cine e de acord?”, este postarea de pe Facebook, din data de 4 aprilie, în „Grupul Bistrița contează”, a bistrițeanului Petru Gavril.

Contactat de redacția Știri de Bistrița, Petru Gavril spune că a făcut această chemare către șoferii din Bistrița, pe rețeaua de socializare Facebook, nu doar din cauza nemulțumirilor privind starea drumurilor, ci și din cauza recentei majorări a costurilor pentru locurile de parcare, fără ca Primăria să ofere ceva în plus.

„Eu locuiesc pe Intrarea Cireșului, unde am și locul de parcare. Cu parcarea e o altă poveste. Acum câțiva ani, cei care locuim în zona Intrării Cireșului, am făcut o solicitare pentru amenajarea parcării. Atunci am strâns semnături de la persoanele din blocul meu și din blocurile vecine. Am primit răspuns de la Primărie că parcarea era prevăzută pentru reamenajare și modernizare. Într-adevăr, s-a făcut. Dar după un an, un an și ceva au început să o spargă. Întâi cei de la Gaz, apoi cei de la Aquabis. Eu știu că cei care lucrează trebuie să aducă drumul la starea inițială. Au asfaltat însă în bătaie de joc. Unde au asfaltat, drumul s-a lăsat. Acuma e groapă, dacă nu ești atent treci prin ea și îți rupi mașina. Am întrebat cine e responsabil din primărie cu recepția lucrărilor. Am primit un răspuns vag, că nu există o persoană pentru așa ceva sau că nu face față. Nici eu nu am înțeles”, ne-a precizat Petru Gravil.

Strada Panait Cerna, unde se face accesul de pe Intrarea Cireșului, este un drum frecvent circulat, nu doar de cei care locuiesc în zonă. Oamenii spun că nu le mai convine să își strice mașinile, să dea bani pe reparații, din cauza dezineteresului celor din Primărie.

„Ei știu doar să vâneze amenzi prin Poliția Locală. Am văzut mașina Poliției Locale frecvent prin parcarea respectivă. Ei nu au văzut ce lucrări s-a făcut și cum arată acum parcarea? Ei știu în schimb să te oprească dacă ai oprit unde nu e voie sau dacă nu ai tichet de parcare, te amendează. Atâta îi interesează, să te amendeze”, spune bistrițeanul nemulțumit.

După lansarea apelului public la acțiune către șoferii din Bistrița, Petru Gavril spune că așteaptă și sfatul unui avocat, care să le explice ce căi legale ar fi cele mai eficiente pentru a acționa cu succes. Nu exclude nici varianta de a da, într-un final, în judecată Primăria Bistrița pentru plata daunelor provocate posesorilor de autovehicule din cauza stării necorespunzătoare a drumurilor din oraș.

Comentarii

Matii Ludovic,n...

05.04.2018 11:08

Ma bag si eu !

Adauga comentariu