Un bistrițean de 62 de ani a fost diagnosticat cu gripă de tip A la SJU ”Bistrița”. Este al treilea caz confirmat, pacientul fiind în stare critică!

Un bistrițean de 62 de ani a fost diagnosticat cu gripă de tip A, fiind vorba de al treilea caz confirmat de gripă înregistrat de la începutul anului, la un pacient internat la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Pacientul, cu afecțiuni asociate, a fost internat inițial la Secția Boli infecțioase cu simptome de pneumonie și care, pe fondul evoluției nefavorabile a stării de sănătate, a fost transferat la Secția Anestezie-Terapie Intensivă. Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al SJU ”Bistrița”, Camelia Strungar.

”În data de 11 februarie i-a fost recoltată probă de analiză pentru a fi trimisă Laboratorului de analize medicale al Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, unitate care a confirmat prezența virusului gripal de tip A. Pacientul este în stare critică, fiind intubat și ventilat mecanic”, mai spune Camelia Strungar.

Adauga comentariu