Tribunalul Bistrița-Năsăud va avea un nou președinte de la 1 ianuarie 2020! CSM a hotărât numirea în funcție a unui alt magistrat, după ieșirea la pensie a fostului președinte

Odată cu decizia de pensionare a fostului președinte al Tribunalului Bistrița-Năsăud, Liliana-Elisabeta Preda, decizie dată prin Decret Prezidențial de către Klaus Iohannis, funcția supremă de conducere a instituției a rămas vacantă.

Citește și... Președintele Tribunalului Bistrița-Năsăud, Liliana-Elisabeta Preda, a fost eliberat din funcție prin decret prezidențial

Astfel, în urma unor concursuri sau examene susținute în perioada 15 octombrie – 20 decembrie, începând cu data de 1 ianuarie 2020, Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât în unanimitate instalarea în funcția de președinte al Tribunalului Bistrița-Năsăud a doamnei judecător Ildiko Simionescu.

Judecătorul Ildiko Simionescu a ocupat poziția de vice președinte al TBM, iar numele acesteia a fost legat de mai multe scandaluri, printre care se numără scrisoarea celor 30 de magistrați adresată CSM, prin care semnatarii, din care făcea parte și jucecătorul bistrițean, critică îndemnul la „forme radicale de protest, suspendarea activității firești a instanțelor, instigarea la mișcări de stradă, dezinformările constante, rostogolirea intenționată a unor neadevăruri nu au niciun fel de legătură cu activitatea și statutul de judecător”, dar și celebrul dosar „Ovidiu Puțura vs. Corina Iacob”, un scandal care a dus la arestarea și încarcerarea fostului secretar de stat din Ministerul Justiței.

 

Adauga comentariu