Traian Rus, criminalul din Zagra, trimis în judecată! În decembrie 2017 și-a ucis cu sălbăticie un prieten, după ce băuseră împreună

Traian Rus, care în luna decembrie a anului trecut și-a lovit amicul, pe Dunitru Octavian Androne, cu o rangă în cap până a murit, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud. Rus este acuzat de omor și dacă va fi găsit vinovat riscă ani grei de pușcărie.

 

La jumătatea lunii decembrie a anului trecut, localnicii din Zagra aveau să se înfioare cumplit, după ce au aflat că un tânăr din localitate a fost ucis cu cruzime. și nu de oricine, ci chiar de un prieten. Dumitru Octavian Androne avea doar 27 de ani, iar în noaptea de 14 spre 15 decembrie a băut împreună cu prietenul său Traian Rus, care revenise cu patru zile înainte de la muncă din Austria. Au fost împreună în două localuri din sat, și nimeni nu avea să bănuiască că moartea stă la colț și îl pândește pe Dumitru Octavian.

Scandalul a izbuncit pe când cei doi se aflau în cel de-al doilea local, nimeni nu știe de la ce. Cei prezenți acolo au văzut doar că Dumitru Octavian Androne a fost lovit, aparent din senin, de Traian Rus, cu o sticlă de bere în cap. Proprietarul localului i-a dat afară, iar Androne a plecat nervos spre casă, pe jos, cu gândul să se înarmeze cu un cuțit și să se răzbune pe amicul său devenit de-acum dușman. Traian Rus l-a urmărit de la distanță cu mașina. După ce Androne s-a înarmat cu cuțitul, a plecat prin sat să îl caute pe Rus, iar ceasul rău a făcut ca cei doi să dea nas în nas în centrul comunei, în fața primului bar în care băuseră împreună. Acolo Rus a început să îl lovescă cu sălbăticie pe Androne cu un levier în cap. După ce a căzut la pământ Traian Rus nu și-a cruțat amicul și a continuat ploaia de lovituri peste cap și torace, până Dumitru Octavian Androne nu a mai mișcat.

Traian Rus a fost arestat preventiv a doua zi și se află și acum după gratii. Ancheta a fost finalizată foarte repede, iar pe 21 martie zăgreanul, acuzat de omor, a fost trimis în judecată. Dacă va fi găsit vinovat, Traian Rus riscă între 10 și 20 de ani de închisoare.

 

sursă foto: Bistrițeanul.ro

Adauga comentariu