Traian Ogâgău, lovitură sub centură chiar înainte de alegeri: condamnare cu suspendare și interzicerea dreptului de a fi ales, în urma unui proces penal!

Primarul în funcție a orașului-stațiune Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău, a fost condamnat la un an de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizare a unor persoane.

Dosarul a fost judecat de Judecătoria orașului Năsăud, iar incuplatul Traian Ogâgău are la dispoziție 10 zile pentru a face apel. Sentința dată de judecători este una cu suspendare executării pedepsei pentru un termen de supraveghere de doi ani.

Totodată, sentința vine și îi aplică actualului primar o lovitură de grație, având în vedere faptul că Ogâgău se pregătește de campanie electoarlă, fiind candidatul PNL pentruîncă un mandatde edil la Sîngeorz-Băi:

„Aplică incuplatului Traian Ogâgău pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi ales în autorități publice sau în orice alte funcții publice și a dreptului de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorităților de stat pentruo perioadă de trei ani”, se arată în motivarea pe scurt a sentinței.

Reamintim că Traian Ogâgău a primit calitatea de inculpat într-un dosar de conflict de interese, infracțiunea de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane în urma aprobării acestuia a închirierii către tatăș său a unui teren proprietate al orașului.

Pe data de 17 mai 2018, primarul Traian Ogâgău nu a negat faptul, dar a făcut următoarele precizări: ”Nu aș face nimic ilegal, mai ales că e vorba de tatăl meu. Tata a depus o cerere, ca și oricare cetățean din orașul nostru, fiind vorba de închiriere, nu de concesiune. Acum, discutăm și de un teren liber de sarcini, dar aflat așa, la o margine, cum se spune, așa că prea multe nu poți să faci pe el. Eventual să ridici o baracă în care să îți spui tot felul de scule, dar nimic altceva. Da, sunt niște stupi, nimic altceva!”, a explicat primarul Traian Ogâgău. El susținea atunci, faptul că la originea acestui nou atac cu substrat politic stă un consilier PSD: ”Domnul Morar, de la PSD, are un teren în apropierea celui închiriat de tatăl meu și, pe care dorește să construiască o pensiune și, poate își dorește și terenul cu stupii”, preciza Traian Ogâgău.

Adauga comentariu