Tragedia familiei Rus-Scurtu din Rebra, în plină pandemie: decedată într-un accident rutier, Lucreția Rus va fi înmormântată acasă, însă soțul acesteia rămâne internat în Franța

Trei copii sunt acum în grija unei bunici greu încercate. Măriuța Scurtu și-a pierdut soțul, iar acum și fiica, copiii acesteia fiind în grija și sub alinarea ei. Tatăl copiilor este internat în Franța, în epicentrul epidemiei de coronavirus.

16 martie este o dată fatidică pentru familia Rus din Rebra, județul Bistrița-Năsăud. Pe o autostradă europeană, un accident auto a curmat viața Lucreției Rus, iar soțul acesteia a fost internat în stare gravă la spitalul din Mulhouse.

Cei doi erau angajați ai firmei bistrițene Filadefia, firmă care se pare că le-a întors spatele după nefericitul incident, conform antena3.ro. Aceeași sursă a publicat și apelul unei prietene a Lucreției, Ancuța Florica Gagea, care îndemna la donații pentru repatrierea sicriului cu corpul neînsuflețit al rebrencei.

Scurtu Măriuța, bunica celor trei copii, a lansat un apel umanitar, pentru a se aduna banii necesari pentru repatriere.

„Am fost rugați să ne deschidem cont bancar pentru Lucretia Rus ce a decedat în Franța intr-un accident de camion, pentru repatrierea ei! Sunt rămași trei copilași cu varsta intre 12 si 3 ani! Va rugam, cine poate si doreste sa ne ajute cu cât de puțin pentru că trebuie să o putem aduce cât mai repede acasă! În perioada aceasta critica pentru toată lumea singurul mod în care o putem aduce este cu avionul.

Conturile au fost făcute la banca RaiffeisenBank
In EURO: RO26 RZBR 0000 0600 2168 8446
In LEI: RO53 RZBR 0000 0600 2168 8445

Contul a fost deschis pe numele meu deoarece copii au rămas în grija mea. Mentionez faptul că am fost foarte rugați să deschidem acest cont va mulțumesc!”, a transmis Măriuța Scurtu. 

Stiridebistrița.ro a încercat să ia legătura cu Ancuța Gagea, însă până la momentul editării acestui material fără succes. O altă postare a doameni cu pricina anunța că suma necesară reptarierii Lucreției, 10.000 de euro, a fost obținută, astfel încât numai avizele de transport mai lipseau pentru aducerea acasă a sicriului.

„Vă mulțumesc din suflet tuturor celor care ați ajutat familia Lucreției!
Suma necesară pentru repatrierea Lucreției a fost adunată!
Dumnezeu să vă dea sănătate și să vă răsplătească pentru gestul nobil, pe care l-ați făcut!🙏🙏🙏🙏🙏
În numele meu și al familiei vă mulțumesc!”

Ștefan Danci, primarul comunei Rebra, spune că întreaga comunitate locală este șocată de acest eveniment și că, după cunoștințele domniei sale, firma la care erau angajați cei doi soți, Marius și Lucreția Rus, a contribuit și a sprijit familia din țară pentru a-și vedea copilul îngropat la Rebra.

„Copiii întreabă într-una de mama, de tata... Marius Rus este internat într-un spital din epicentrul epidemiei din Franța, la Mulhouse, dar este în afara vreunui pericol. Noi am luat legătura cu consulul României de la Strasbourg pentru a ne ajuta cu repatrierea. În aceeași discuție cu domnul consul, acesta ne spunea că patinoarul din Strasbourg a fost transformat în morgă, pe fondul epidemiei de coronavirus. Pe plan local, acasă la Rebra, oamenii s-au mobilizat și au sărit în ajutorul familiei. Și firma la care au fost angajați, Filadelfia, așa am înțeles eu, se implică și ei, dar nu aș putea să vă spun detalii. Lucreția Rus va fi înmormântată în momentul în care va ajunge, cu sicriul închis, acestea fiind indicațiile actuale, mai ales că vine dintr-o zona de risc. Tatăl Lucreției este și el decedat, iar familia a ținut neapărat să fie înmormântată lângă el. Cel mai probabil luni va sosi sicriul, sunt de obținut niște acorduri, se trece prin mai mai multe state care și-au închis granițele”, ne-a declarat Ștefan Danci, primarul comunei Rebra.

Marius Rus, soțul Lucreției, va rămâne înternat în spitalul din Molhouse. Conform primarului Danci, s-a încercat transferul acestuia în țară pe fondul pandemiei, însă autoritățile franceze au refuzat acest lucru, fiind pe rol un dosar penal deschis pe numele rebreanului, deci o anchetă în desfășurare.

Reamintim că la data de 16 martie, pe autostrada A36 din Franța, a avut loc un accident rutier. Soții Rus, ambii șoferi de tir, se îndreptau către România. După ce au făcut schimbul la volan, iar Marius și-a luat locul de șofer, tirul acestora s-a izbit puternic de un alt tir aflat în fața lor. Cei doi soți au trei copii cu vârste între 3 și 12 ani, rămași acasă, la Rebra, în grija bunicii.

Adauga comentariu