Teribilismul unei nopți bistrițene de septembrie: scandal, tâlhărie și abuz de încredere! „Eroul”, un tânăr de 18 ani, secondat de alți doi tineri bistrițeni

Deși toamna aduce melancolia, unora li se umflă mușchii la vederea frunzelor ruginii. Probabil este vorba de o alergie, sau mai sigur de teribilism. În fapt, vorbim de un tânăr bistrițean de 18 ani care, secondat de alți doi „alergici”, și-au dat în petic manifestările tribale în miez de noapte.

Cei trei tineri se aflau în stare de ebrietate și se manifestau zgomotos pe străzile Bistriței, tulburând ordinea şi liniştea publică. Aceștia loveau maşinile care treceau prin zonă și făceau scandal. Un jandarm aflat în timpul liber care trecea prin zonă, a solicitat sprijinul colegilor aflaţi în serviciu. La faţa locului au intervenit imediat jandarmii Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa, care la momentul sosirii în zona indicată au constatat că cei trei tocmai tâlhăriseră un alt tânăr de 17 ani. Acesta era cu bicicleta şi a fost oprit, lovit şi deposedat de banii pe care îi avea asupra sa.

Actele de bravadă teribilistă nu au fost singulare, căci o vânzătoare de la un non-stop a rămas cu mîna întinsă și cu „gaură” în casa de marcat, după ce i-a servit pe cei trei golănași cu țigări. Aceștia au „uitat” să plătească suma de 54 de lei și au plecat.

„Jandarmii au întocmit pe numele tinerilor de 18, 20, respectiv 29 de ani, din Bistriţa, actele de sesizare pentru infracţiunea de tâlhărie, conform art. 233 Cod Penal.  Cei în cauză au fost conduşi la Poliţie iar actele au fost transmise poliţiştilor pentru continuarea cercetărilor.

Cei trei tineri au fost sancţionaţi şi cu amenzi în valoare totală de 2.100 lei pentru tulburarea liniştii publice şi adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare, conform legii nr 61 din 1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, art. 2, pct. 1 şi 25” – se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

Polițiștii au întocmit și ei un dosar penal pentru abuz de încredere: „în cadrul cercetărilor au stabilit faptul că este vorba despre același tânăr de 18 ani. Acesta, împreună cu alții doi, de 20, respectiv 29 de ani, toți din Bistrița, sunt bănuiți de comiterea faptei” – au comunicat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județan Bistrița-Năsăud.

Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care au fost comise faptele.

 

foto cu caracter ilustrativ, sursa: botosaneanul.ro

 

 

 

Adauga comentariu