Tehnologie modernă: asfaltarea pe ploaie la Bistrița se face prin presărare de un anume material, direct din găleată! (VIDEO)

După distrugerea plombelor executate anul trecut în municipiul Bistrița din cauza iernii nemiloase care s-a abătut peste oraș (mai puțin asupra pârtiei de schi), a venit momentul refacerii acestora utilizând tehnologie adecvată mileniului nostru.

Astfel, lucrătorii Direcției de Servicii Publice, conduse cu onor de domnul Ioan Crețiu, sub atenta coordonare a viceprimarului Cristian Niculae, au ieșit pe stăzile găunoase ale orașului pentru a rezolva disconfortul cauzat de gropile din asfalt.

Tehnologia folosită este una de ultimă generație, căci se poate asfalta prin această metodă inclusiv pe ploaie, apa fiind un liant în aceste cazuri. Este vorba de presărarea dintr-o găleată a unui praf secret care, în contact cu apa de ploaie și nivelat cu o mătură stradală înmuiată în bitum, dă naștere unui strat solid de asfalt-beton, conform imaginilor de mai jos.

Aceste imagini au fost postate pe rețelele de socializare de niște ciudoși care stau bine-mersi în interiorul unui autoturism, feriți de intemperiile naturii. Locația aproximativă - strada Lt. Călin - Bistrița.

 

Sursa foto/video - facebook/PaveleaClaudiu

Adauga comentariu