Tatăl lui Andrei Pintican, tânărul care a decedat în accidentul de pe Industriilor, dezminte varianta sinuciderii și a divorțului fiului său

Accidentul care a cutremurat întreaga comunitate, în care un tânăr inginer și-a pierdut viața, este încă cercetat de organele competente din Bistrița. În după-masa zilei de 4 decembrie, Andrei Pintican era găsit fără suflare la câțiva metri de mașina făcută zob în urma ciocnirii frontale cu un stâlp de susținere al pasarelei de lângă unitatea de pompieri.

Conform primelor constatări de la fața locului, mașina s-a izbit puternic de stâlpul de susținere al pasarelei, fiind vehiculate diferite variante în care acul kilometrajului s-a oprit între valoarea de 150 și 220 de km/oră. Nefiind nici o urmă de frânare, având în vedere că urma o curbă foarte strânsă, coroborat cu experiența tânărului la volanul propriului autovehicul, acesta fiind unul dintre cei mai căutați specialiști în domeniu, ipotezele duceau către o sinucidere.

Povestea era susținută de o variantă în care Andrei Pintican primise exact în ziua fatidică sentința de divorț, acesta fiind căsătorit de mai bine de un an de zile. Mulți dintre apropiații lui Andrei susțineau varianta în care tânărul avea probleme în căsnicie, iar ipoteza divorțului și cea a sinuciderii era credibilă.

Tatăl lui Andrei Pintican demontează aceste suspiciuni și susține faptul că nu a fost vorba de sinucidere, iar varianta divorțului fiului său este exclusă:

„S-a spus că ar fi divorțat în aceeași zi, ceea ce nu este adevărat. Nu a fost nici o acțiune de divorț. Sunt vorbe aruncate de oameni rău intenționați. Ei erau căsătoriți. Au avut probleme ca orice cuplu, dar nu în halul în care se vorbește. De ce trebuiesă denigreze un om cu asemenea vorbe? Soția lui a fost toată ziua alături de noi, a stat lângă sicriu și noi o tratăm cu respect fiindcă e nora noastră” – a declarat tatăl lui Andrei pentru timponline.ro.

Această variantă, cea a lipsei unei acțiuni de divorț, prezentată de părintele lui Andrei, este destul de pertinentă deoarece pe site-ul de specialitate al Judecătoriei Bistrița sau a Tribunalului Bistrița-Năsăud nu s-a identificat nici o cauză pe numele celor doi soți.

Un alt element principal din această poveste este categoric negat de părintele celui decedat – varianta sinuciderii. Acesta a declarat pentru sursa citată că ancheta este în desfășurare și numai după definitivarea acesteia se va putea spune dacă a fost sau nu o avarie la mașină.

Specialiștii în mecanică și electronică auto nu exclud faptul că sistemul de frânare al autovehiculului să fi fost afectat de numeroasele modificări pe care Andrei le-a fi făcut de-a lungul timpului, acesta fiind un pasionat, dar și un profesionist în electronică auto, susține timponline.ro, în ziua în care s-a întâmplat nefericitul eveniment fiind posibilă o nouă intervenție de acest gen, iar Andrei să o fi testat.

Comunitatea bistrițeană a posesorilor și iubitorilor de BMW, marca preferată de Andrei, l-a condus pe tânărul inginer de la spital la capela de pe Tărpiului, fiind zeci de autoturisme care claxonau în memoria „tovarășului” lor. Aceeași coloană s-a îndreptat către locul accidentului unde s-au aprins lumânări și s-a sfințit o cruce.

 

Comentarii

Ramona

07.12.2018 14:51

Daca nu erau in divort, erau despartiti clar. El statea in chirie. Daca era totul in regula, de ce nu au locuit impreuna???Interesant nu?

Irina

08.12.2018 00:15

Puteau divorta la notar, pt ce sa divorteze in instanta

Cristina

08.12.2018 11:41

Nu inteleg de ce “comunitatea” este atat de interesata de cauza mortii tanarului. Un suflet s-a stins. Durerea familiei nu o sterge nimeni si nimic. Avem dreptul doar sa transmitem familiei condoleante si daca e cu putinta sa le alinam suferinta. Iar daca nu putem face asta mai bine ne abtinem. Mai deschideti bratele din cand in cand si inchideti gura. Poate cineva are nevoie de sustinerea voastra.

Adauga comentariu