Târgul de Purici – marcă înregistrată Lions Club Bistrița! Cea de-a 6-a ediție este în plină desfășurare

Cu o tradiție de peste 50 de ani în Austria, Târgul de Purici a ajuns și în România, la Bistrița, unde este îndesfășurare cea de-a 6-a ediție. Chiar dacă denumirea acestui târg nu spune prea multe, sau ne duce cu gândul într-o zonă biologică, conceptul care stă la baza acestei tradiții este unul legat de caritate:

„Acest târg este de fapt o strângere de lucruri reciclabile pe care oamenii le donează și care mai au încă o valoare de utilizare. Clubul Lions Bistrița le vinde în cadrul acestui târg, iar cu banii obținuți ne finanțăm acțiunile ulterioare” -  a declarat Olimpiu Cocian, directorul târgului.

Întreg evenimentul a fost conceput în două părți. Prima parte, care a avut loc în cursul săptămânii, a fost cea în care bistrițenii au donat „puricii”, adică tot ceea ce nu le mai este de folos, dar utilizabil. Partea a doua a evenimentului este târgul propriu-zis, moment în care toți „puricii” adunați se vând.

În cadrul acestui târg se regăsesc produse din cele mai diverse sortimente și categorii, de la haine, veselă, bibelorui sau opere de artă, până la electronice, jucării, articole sportive sau cărți.

„Am cumpărat niște tablouri, câteva lucruri artizanale, obiecte de artă... Vin în fiecare an la acest târg, încă de la prima ediție. E drept, nu toate lucrurile prezente aici sunt de calitate, dar marea lor majoritate sunt de apreciat, în special pentru colecționari”, ne-a declarat unul dintre participanții fideli ai acestui târg.

Târgul de Purici este marcă înregistrată de către Clubul Lion Bistrița și se află la cea de-a VI-a ediție. Programul de vânzări al aceste ediții este: vineri 27 septembrie – orele 10:00 – 18:00, sâmbătă 28 septembrie – orele 9:00 – 18:00 și duminică 29 septembrie – orele 9:00 – 14:00. Până în urmă cu doi ani a fost singurul târg de acest gen din țară, dar din 2017 mai există un club care a preluat această idee de la Bistrița:

„Colegii noștri de la Turda au început și ei să organizeze de vreo doi ani acest târg. Le-am dat dreptul să folosească denumirea și conceptul, fiind marcă înregistrată, dar le-am oferit și asistență, know-how-ul necesar” – a completat Cocian.

La ediția de anul trecut, Clubul Lion a reușit să strângă peste 45.000 de lei, bani care au fost redirecționați către diversele acțiuni de caritate desfășurate de Clubul Lion Bistrița, printre care reabilitarea unei școli din localitatea Ilișiua, acolo unde învață copiii internați în preventoriul TBC.

 

 

Adauga comentariu