In vizor

Șoferi băuți sau drogați, depistați pe șoselele din Bistrița

La data de 24 februarie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe Drumul Comunal 32, prin Cepari.

La volan a fost identificat un bărbat de 37 de ani din localitate. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,42 mg/l alcool in aerul expirat. Ulterior șoferul a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul  sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

 

***

La aceeași dată, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au mai oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe Drumul Comunal 32, prin Cepari. La volanul acestuia a fost identificat un bărbat de 39 de ani din Nepos.

 

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

 

De asemenea, în urma verificărilor efectuate de către polițiști a reieșit faptul că permisul de conducere prezentat de către bărbat, permis eliberat de autoritățile din Irlanda, nu prezenta elemente de siguranță și particularitate ale unui permis de conducere autentic, existând bănuiala că acesta este contrafăcut.

 

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale și uzul de fals.

 

***

La data de 24 februarie a.c., polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliției orașului Sângeorz-Băi au oprit în trafic un autoturism care se deplasa pe raza orașului.

La volan a fost identificat un tânăr de 22 de ani, din Anieș. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În continuare, polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliției orașului Sângeorz-Băi desfășoară cercetări în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.