In vizor

RAAL se pregătește să producă armament și muniție.

Compania RAAL Bistrița, producător de sisteme de răcire și schimbătoare de căldură din aluminiu și oțel, se orientează și spre industria de armament, potrivit unei informații din Monitorul Oficial al României.

Consiliul de Administrație al RAAL, întrunit în 15 ianuarie 2024, a decis să adauge la obiectul de activitate al companiei două coduri CAEN: 2540 – „Fabricarea armamentului și muniției” și 2550 – „Fabricarea produselor metalice obținute prin deformare plastică; metalurgia pulberilor” – care indică faptul că firma bistrițeană este interesată să producă muniție, informează bistritabusiness.ro.

Prin aceeași decizie, CA a stabilit ca punctul de lucru din Bistrița, de pe strada Zefirului, să poarte denumirea de RAAL METAL.

Prima companie bistrițeană care s-a arătat interesată de producție pentru domeniul apărării a fost COMELF, care și-a adăugat coduri CAEN adecvate încă din 2019.

În prezent, RAAL produce sisteme de răcire și schimbătoare de căldură aproape în totalitate pentru export, pentru industria utilajelor agricole, utilajelor pentru construcţii, industria minieră, vehiculelor comerciale şi auto. În 2022, firma a rulat 389,2 mil. lei cu 2122 de angajați și a obținut un profit net de 6,82 mil. lei.