Eveniment

Protest al sindicaliștilor din Ambulanța Bistrița: Nu sunt recunoscute condițiile deosebite de muncă în legea pensiilor!

Sindicaliștii din Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud sunt alături de colegii de la nivel național în acțiunea de protest declanșată. Astăzi, angajați din toate serviciile de ambulanță, inclusiv din Bistrița-Năsăud, aflați în timpul liber, au protestat, de la ora 10.00 la ora 12.0. Principala revendicare ține de nerecunoașterea condițiilor deosebite de muncă, prin noua Lege a pensiilor, după cum ne-a explicat liderul județean Marcela FEIERDI. La SAJ BN, din cei 171 de angajați, 156 sunt membri de sindicat, informează răsunetul.ro

“În cursul serii de 20 noiembrie 2023, numărul liderilor de sindicat din serviciile de ambulanță care au intrat în GREVA FOAMEI, alături de președintele FNSAR Gheorghe Chiș a ajuns la 4+1,

În susținerea celor 5 lideri de sindicat, angajați din toate serviciile de ambulanță, aflați în timpul liber, vor PROTESTA începând de astăzi, 21 noiembrie 2023, de la ora 10.00 la ora 12.00, în sediile centrale din toate serviciile de ambulanță.

Motivul:

Nerecunoașterea condițiilor de muncă în care personalul profesionist operativ de intervenție din serviciile de ambulanță își desfășoară activitatea, drept anulat prin votul din Comisia pentru muncă și protecție socială și prin votul plenului din Camera Deputaților, din data de 20 noiembrie 2023, la propunerea Guvernului României, prin Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și a Casei Naționale de Pensii Publice, prin proiectul de lege privind sistemul public de pensii”,  a transmis FEDERAŢİA NAŢİONALĂ SINDICALĂ “AMBULANŢA” DIN ROMÂNIA, printr-un comunicat de presă.