In vizor

Pompierii bistrițeni au descoperit q11 obiective fără autorizație la incendiu

Printre problemele descoperite de ISU Bistrița în timpul controalelor din ultimele zile la operatorii economici din categoriile comerț, turism și alimentație publică din județ se numără lipsa autorizației de securitate la incendiu.

ISU Bistrița a continuat și anul acesta verificările inopinate la operatorii economici din categoriile comerț, turism și alimentație publică din județul nostru.

Au fost controlați 32 de operatori economici și au fost aplicate amenzi în valoare de 308.500 lei.

Pe timpul verificărilor, personalul specializat a constatat 164 neconformități pe linia securității la incendiu, sancționate cu 115 avertismente și 49 amenzi, în cuantum de 308.500 lei. De asemenea, controalele desfășurate au relevat faptul că 11 dintre obiective funcționau fără autorizație de securitate la incendiu.

În prima jumătate a lunii ianuarie, comparativ cu perioada similară a anului trecut, a crescut numărul solicitărilor de asistență tehnică de specialitate oferită gratuit de specialiștii noștri, în vederea obținerii autorizației de securitate la incendiu, ceea ce înseamnă că administratorii/conducătorii instituțiilor au fost receptivi la recomandările noastre și manifestă responsabilitate pentru intrarea în legalitate și, implicit, pentru asigurarea climatului de securitate în rândul beneficiarilor”, informează ISU Bistrița.