Politica

Partidul îl obligă pe Ioan Turc să candideze pentru un nou mandat la Primăria Bistrița

Președinții filialelor județene PNL sunt obligați de conducerea partidului să candideze la alegerile locale, fie pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, fie pentru primăria reședință de județ. Este și cazul lui Ioan Turc, care va fi obligat de partid să candideze la alegerile locale pentru un al doilea mandat la Primăria Bistrița, potrivit bistriteanul.ro.

Potrivit știripesurse.ro, președinții filialelor județene PNL sunt obligați de conducerea partidului să candideze la alegerile locale, fie pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, fie pentru primăria reședinței de județ.

Liderii PNL vor trebui să opteze dacă intră în cursa pentru șefia Consiliului Județean sau în cea pentru primăria reședință de județ. Decizia ar fi venit la propunerea eurodeputatului Vasile Blaga.

Regula se aplică și în cazul organizației PNL Bistrița-Năsăud, condusă de primarul Bistriței, Ioan Turc. Acesta este obligat de partid să candideze la alegerile locale pentru al doilea mandat.

Ioan Turc încă nu și-a anunțat public intenția de a candida la alegerile locale. Deocamdată nu se știe încă când vor avea loc alegerile locale.