Din oras

Lucrările la trotuarele din Bistrița vor fi refăcute până la sărbători. Primarul acuză proiectele proaste ale fostei administrații

Constructorii lucrează în ritm alert în oraș în așa fel încât trotuarele să fie refăcute în cel mai scurt timp. Primarul Bistriței, Ioan Turc, a declarat într-o conferință de presă că vrea ca până de sărbători lucrările să fie gata, pentru ca oamenii să nu aibă de suferit, potrivit timponline.ro

”Trotuarele vor fi refăcute până de sărbători pentru că nu vreau ca oamenii să aibă de suferit. Perioada asta de maximă greutate pe care oamenii au avut-o de traversat trebuie să se închidă până de sărbători. Acest lucru presupune refacerea trotuarelor, refacerea zonelor care nu fac parte din aliniamentul Liniei Verzi sau al Axei. Am suplimentat aceste proiecte în așa fel încât și perimetrele adiacente trotuarelor care fac parte din proiect să poată fi tratate așa cum se cuvine. Nu poți avea trotuare cu pavaj modern, iar în proximitate, înspre clădiri, înspre blocuri, să ai zone întinse cu vechiul pavaj, deteriorat și cu gropi. Nu îmi puteam imagina realizarea proiectului în forma în care l-am găsit. De aceea, suprafețele suplimentare realizate sunt de mii de metri pătrați cu costurile aferente”, a declarat Ioan Turc.

Primarul a amintit și despre faptul că a suplimentat suprafața pe care se montează piatră naturală, însă a precizat că toate cheltuielile aferente sunt suportate din fonduri europene.

”Discutăm despre piatra naturală pe care o punem suplimentar față de contractul inițial – și mă refer la Linia Verde – pe Gheorghe Șincai, pe Grigore Bălan până la Petre Ispirescu, Independenței până dincolo de fostul spital, suprafața este dublată și valoarea la fel, dar banii vor fi acoperiți din fonduri europene, nu vor fi scoși din buzunarul Primăriei. De aceea mă întreb de ce nu au făcut-o (vechea administrație PSD a orașului care a inițiat proiectele – n.r.) din capul locului? Am fost obligat să modific proiecte pentru că, odată finalizate, ne vom bucura de ele 30, 40, 50 de ani. Nu putem executa proiecte care de la recepționarea lor sunt incomplete sau pe soluții de neacceptat”, a mai spus primarul Bistriței.

Administrația locală va demara în perioada următoare proiecte de modernizare a Pieței Centrale, a perimetrului din jurul Bisericii Evanghelice, a zonei pietonale și a străzilor din zona centrală: Dobrogeanu Gherea, Vasile Alecsandri, Nicolae Titulescu, dar și a pasajelor care nu au fost reabilitate. Peste tot se va monta pavaj nou, a anunțat Ioan Turc.