In vizor

Deșeuri din plastic și metal, îmbrăcăminte și jucării care trebuiau să ajungă în Bistrița-Năsăud, respinse la vamă

Peste 115 tone de deșeuri din plastic, metal, îmbrăcăminte, mobilier și jucării care trebuiau să ajungă în mai multe județe, printre care și Bistrița-Năsăud, au fost oprite de Garda de Mediu în ultima săptămână, la vamă.

Potrivit unui comunicat de presă al Gărzii de Mediu, peste 115 tone de deșeuri au fost oprite la întrarea în țară la vamă, în mai puțin de o săptămână. Este vorba despre 12 transporturi care se pregăteau să intre în țară pe la punctele de trecere a frontierei Borș și Bădlac.

Au fost respinse 8 autotrenuri cu ajutoare umanitare precum mobilier, jucării, îmbrăcăminte și încălțăminte, echipamente electrice și electronice precum și mașini de spălat. Acestea proveneau din Germania, Olanda și Italia și urmau să ajungă în mai multe județe din țară, inclusiv în Bistrița-Năsăud.

Au fost respinse, de asemenea, alte 4 transporturi cu deșeuri din plastic, cauciuc, metale, motoare barcă, ce proveneau din Croația, Germania, Ungaria, Italia și Franța, care, de asemenea urmau să ajungă în mai multe județe din țară.