Eveniment

Concert caritabil, pentru Anais și Mara, două fetițe grav bolnave, sâmbătă, la Palatul Culturii

Anais și Mara sunt două fetițe, de 4 și 11 ani, din Bistrița, ambele grav bolnave. Fiindcă tratamentele de care au nevoie depășesc posibilitățile familiilor lor, sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 18:00, la Palatul Culturii din Bistrița, va avea loc un concert caritabil – „Cânt pentru Tine”. Banii adunați vor fi donați celor două micuțe.

Sâmbătă, de la ora 18:00, sunteți invitați la concertul caritabil „Cânt pentru Tine”, ce va avea loc la Palatul Culturii din Bistrița.

Evenimentul este organizat pentru a ajuta două fetițe din Bistrița, grav bolnave.

LENCHEL Maria -Anais, în vârstă de 4 ani, din Bistrița, diagnosticată cu autism, retard și epilepsie. Orice efort făcut de familie este stopat de crizele de epilepsie care fac ca Anais să regreseze după fiecare criză, pierzând orice achiziție făcută alături de specialiști. Anais are nevoie urgent de o analiză de genetică și de o colaborare cu specialiștii în domeniu, pentru un plan bine stabilit.

BEUDEAN Mara, 11 ani și 7 luni din Bistrița, ce a fost diagnosticată genetic la vârsta de 6 ani cu miopatie congenitală recesiv autozomală TTN2q31.2, boală care se manifestă prin lipsă de putere musculară, afecțiune pentru care nu există tratament. Această afecțiune genetică a dus la apariția altor complicații precum scolioza neuromusculară, disfuncție ventilatorie cu FVC 43 % (capacitate vitală forțată), dificultății și proastă administrare a alimentației, sindromul hipoventilației în timpul somnului, afecțiuni care pun în pericol capacitatea respiratorie a Marei, care ulterior vor duce la o dependență de oxigen.

Mara are în acest moment indicație chirurgicală pentru scolioză, operație care se va efectua de către Dr. Alexandru Thiery și echipa sa, la Spitalul Monza din București. Operația costă 24.000 euro, reprezentând operație scolioză cu robot, servicii implant, investigații preoperatorii.

De asemenea, la suma menționată mai sus se adaugă costuri postoperatorii însemnând ședinte de kinetoterapie, radiografii, test polisomnografic. Din fericire, operația de scolioză va duce la stoparea degradării capacității respiratorii a Marei și la îmbunătățirea stării de sănătate”, spune Luca Ionel, pastorul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea Ocnița, organizatorul evenimentului.

Concertul va fi susținut de Robert & Laszlo & Cristina Bede, Tomoiagă Emilian, Conț Cristian & Maya & Carina, Raisa Peicu, Rus Săndel, Grup chitare Teaca, Grup instrumental Centrul de Sănătate Dumbrava și Corul reunit al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea al județului Bistrița-Năsăud, informează bistriteanul.ro.