Tabăra medievală este pregătită de sărbătoare! Rareș Bogdan a dat și el o raită prin târg, fără cavalerii liberali autohtoni (FOTO – VIDEO)

Ultimele zile ale Marelui Târg la Bistriței au în centrul activităților Serbările Medievale, Noaptea Albă a Bisericii Evanghelice, urmând ca la final, duminică seara, scena mare de pe Pietonalul „Liviu Rebreanu” să fie dedicată concertelor.

Dimineața de sâmbătă a fost una destul de agitată în Piața Centrală a orașului, acolo unde pe lângă tradiționalul târg al producătorilor locali a avut loc amplasarea taberei medievale, locul de desfășurare al activităților dedicate Târgului și Serbărilor Medievale.

Printe cetățenii ieșiți pentru tradiționalele cupărături de sâmbătă dimineața de la târgul producătorilor locali a fost zărit și liberalul Rareș Bogdan împreună cu fiul său, aceștia fiind porniți la o mică plimbare prin burgul bistrițean, fără alai și fără propagandă. Liberalul se află la Bistrița pentru a lua parte la un eveniment privat, acolo unde împreună cu colegul său bistrițean de partid, Robert Sighiartău, vor creștina un tânăr vlăstar al orașului. Rareș Bogdan revine pentru a doua oară în Bistrița-Năsăud în decurs de o săptămână, sâmbăta trecută fiind prezent la Sîngeorz-Băi la invitația primarului Traian Ogâgău.

Serbările Medievale se vor desfășura sâmbătă după următorul program:

10:00 – Târgul medieval. Prezentare meşteri. Ateliere interactive de dans, instructaj militar şi tir cu arcul

11:30 – Balade medievale irlandeze cu Pat O’Mahoney şi Peter Moynahan

12:00 – Sesiune interactivă cu Păpuşile medievale uriaşe ale Bistriţei 

15:00 – Coregrafii şi atelier de dans medieval cu trupa Nosa şi Domniţa Alia

15:30 –  Balade medievale irlandeze cu Pat O’Mahoney şi Peter Moynahan

16:00 – Străjerii Cetăţii Bistriţa – prezentare de arme şi lupte demonstrative

17:00 – Teatru medieval cu Truverii

17:30 – Balade medievale irlandeze cu Pat O’Mahoney şi Peter Moynahan

18:00 – Dansuri medievale, trupa Nosa

18:15 – Teatru medieval cu Truverii

18:45 – Străjerii Cetăţii Bistriţa – Prima etapă a turnirului Bistriţei – Lupte HMB

Scena mare de pe Pietonalul „Liviu Rebreanu”:

19:45 – Dansuri medievale, trupa Nosa

20:00 – Recital extraordinar – The Moon And The Nightspirit (Ungaria)

21:00 – SiriuS – Spectacol de animaţie cu foc

21:30 – Recital extraordinar – Irdorath (Belarus) – neo-medieval rock

21:00 – 02:00 Piața Centrală – Noaptea Albă a Bisericii Evanghelice: bistriţenii sau turiştii interesaţi pot vizita gratuit turnul bisericii.

Duminică, în ultima zi a Marelui Târg al Bistriței, vor concerta pe scena mare de pe Pietonal, Mateo&Gabi Bagu, Golden Gang (Alex Velea, Lino Golden, Mario Fresh, Rashid), 5Gang și Fun Factory.

Comentarii

Vizitator

31.08.2019 16:31

Motto:„În fiecare zi, ne batem joc/De păsări, de iubire și de mare,/Și nu băgăm de seamă că, în loc,/Rămâne un deșert de disperare”.(Romulus Vulpescu)Ocupati cu penultima zi a Târgului Mare al Bistriței, nu băgăm de seamă că astăzi, 31 august, se sărbătoreste Ziua Limbii Române. Sărbătoarea Limbii Române a fost legiferată prin Legea nr. 53/2013, ca zi festivă a României . Ziua Limbii Române se sărbătorește în România la 31 august, la aceeași dată din an, cu Limba Noastră, o sărbătoare similară celebrată în Republica Moldova din 1990, care a proclamat limba română ca limbă de stat si trecerea la grafia latină.

Adauga comentariu