Sutura „de abator” a fost sancționată cu un avertisment: asistentul de la UPU Bistrița, care a cusut rana, și-a depășit atribuțiile

La sfârșitul lunii iulie a acestui an, o fotografie cu o sutură inestetică a făcut vâlvă pe rețelele de socializare: un pacient în vârstă de 37 de ani s-a prezentat la UPU cu o dublă tăietură de flex. Rana a fost surturată în regim de urgență, dar cu un aspect insestetic, drept pentru care un membru al familiei s-a plâns pe facebook:

„Asa se lucreaza la Spitalul municipal de urgenta Bistrita foarte modernizat dar cu personal de la abator .Rusine sa va fie .......”

Citește și... O sutură inestetică a făcut valuri pe facebook, însă pacientul în cauză nu vrea să depună plângere. Lazany vine cu precizări într-o conferință de presă

La momentul respectiv, conducerea Spitalului Județean de Urgență Bistrița anunța deschiderea unei anchete interne pentru a se lămuri aspectele legate de execuția suturii. Gabriel Lazany a declarat că anchta s-a încheiat, iar „vinovatul” a primit un avertisment:

„Sutura a fost, într-adevăr, inestetică, dar a fost vorba de o intervenție de urgență. Pacientul în cauză suferise o dublă tăietură de flex. În aceste cazuri sunt provocate margini iregulate care sunt greu de reunit pentru o suturare perfectă. Pentru rezolvarea estetică a suturii respective este nevoie de o intervenție din partea unui plastician. Confrom investigațiilor noastre, cel care a realizat suturarea a fost un asistent UPU, care a efectuat procedeul așa cum a putut, însă fără să anunțe medicul de gardă. Pentru acest fapt i-a fost administrat avertismentul, aici și-a depășit puțin atribuțiile” – a declarat Gabriel Lazany.

 

Adauga comentariu