Suciu & Divina Companie: Preacucernicii părinți, duhovnici de pahar (cu mici și cu muștar) ai unui deputat pios

Aplecările politicienilor către cele sfinte sunt tot mai evidente, acestea fiind un obicei străvechi românesc. Tinerii politicieni ai zilelor noastre duc tradiția mai departe, căci așa e frumos.

Daniel Vasile Suciu este unul dintre acei politicieni desăvâșiți care perpetuează datina străbună, moștenită de la ăl de Răducu, junele având propriile aplecări în acest sens, aplecări către păhărnicie duhovnicească și agape preoțești.

Nu a ajuns încă la nivel de IPS, căci își cunoaște limita înălțimii sale (politice), Dani Suciu este aproiat de tinerii și preacucernicii părinți ai zonei pe care cu evlavie încearcă să o păstorească. Tinerii părinți alături de care miruitul deputat se închină la vinul preoțesc și pălinca sfințită, prezente pe altarul bine-dispunerii lângă Tuborgul cel de toate zilele, Winstonul albastru fără de păcate dar cu filtru și sfântul muștar aducător de mici sunt, de la dreapta la stânga fotografiei din titlu (anno domini 20 17, apărută pe facebookul deputatului, dar ștearsă ulterior): Petre Vasile Zinveliu  de la Cormaia, Dacian Şanta din Sîngeorz-Băi și Paul Gavriloaie – secretar protopopiat, mai slujeşte la biserica din orașul-staţiune, responsabil la Centrul misionar "Ion Bunea".

În această fotografie (anno domini 20 18) mai apare un personaj, pe numele lui de mirean Alexandru Pugna, care nu are legătură cu încrengătura de mai sus, acesta nu are, de fapt, legătură cu nimic. Cum adică cine este? Păi, ați uitat? Este tocmai secretarul de stat din Ministerul Culturii. Da, știm, vă iertăm, ați uitat… Nu l-a mai văzut nimeni de multișor, se înțelege, omul muncește asiduu la București.

Indiferent de situație, Suciu & Divina Companie se simt bine împreună. Sunt tot timpul ca la o întâlnire de 10 ani de la absolvirea liceului, indiferent de ipostaze. Doar ținuta se mai schimbă, tonusul rămâne același. Deputatul iubește dumnezeiește zona respectivă, de la Sîngeorz până la Rodna (cum intri, pe dreapta). Tinu Grapini știe.

 

Adauga comentariu