Știați că: strada Livezi din Bistrița a fost asfaltată doar pentru simplul fapt că acolo se află o firmă oarecare? Cum ce firmă?! Eurocompozite!

De-a lungul istoriei sale ca primar, Ovidiu Crețu a fost acuzat continuu de lipsă de interes față de nevoile primare ale cetățenilor, aici făcându-se referire la infrastructura rutieră, în Bistrița europeană existând la nivelul anului 2017 nu mai puțin de 112 străzi de pământ, neasfaltate!

Cu toate acestea, primarul are tot timpul alte priorități, găsind mereu explicații și motivări absurde pentru nerealizarea unui deziderat ce ține de civilizație, în primul rând. În schimb, găsește soluții rapide de rezolvare a altor tipuri de „priorități”, cum ar fi, spre exemplu, asfaltarea unei stăzi cu câteva locuințe, dar cu o firmă de „interes” major, în detrimentul altor străzi, cu sute de imobile, cum ar fi strada Valea Ghinzii, străzi ce așteaptă cu balele curgând să vadă asflalt.

Ca dovadă, Vale Ghinzii nu este prinsă nici în acest an în niciun fel de municipalitate în vreo investiție referitoare la infrastructură. Cu greu mare a „prins” Strada Colibiței un loc eligibil în lista de priortăți pentru 2018, fiind legată de realizarea unui acces auto ce face legătura între Arțarilor și Colibiței.

În acest context, strada Livezi, acolo unde Eurocompozite cu Tănase își are sediul, a fost asfaltată prioritar. Studiul de fezabilitate pentru această lucrare datează încă din 2007 (conform HCL 183), dar nu a fost prinsă ca lucrare în niciun document. Asfaltarea propriu-zisă s-a finalizat în 2014, costurile ridicându-se la 720.094 lei pentru câteva sute de metri de asfalt, conform datelor primite de la municipalitate.

foto: ziardebistrita.ro

Eurocompozite are aproximativ 36 de angajați, plus patronul, care trebuie să ajungă la muncă în condiții optime, pe asfalt. Copiii de pe Valea Ghinzii să se dercurce cum pot, în special pe timp ploios când strada se transformă în tancodrom. Ce primează în ochii edilului cu apucături de schior? Slalomul printre priorități legate de interese bazate pe prietenii dubioase, cu persoane ce-i pot asigura, la un moment dat, o pensie liniștită, un zbor de agrement și, de ce nu, o funcție călduță după părăsirea glorioasă a fotoliului de primar, toate pe ritm de asfalt tango cu Dumitru Tănase partener de suflet.

Adauga comentariu