Spectacolul investițional legat de gaura neagră a Bistriței - Pârtia de schi Cocoș - continuă: încă 165 mii de euro băgați în trei tunuri de zăpadă!

Începe un nou sezon de iarnă la Bistrița, iar privire se îndreaptă din nou către gaura neagră a bugetelor locale municipale a ultimilor ani: Pârtia de schi de pe dealul Cocoș din Wonderland! Iar un sezon nou vine întotdeauna cu investiții noi...

Îndârjirea (a se citi încăpățânarea) lui Crețu & Co., care indiferent de rezultatele ultimelor alegeri sunt la butoanele consiliului municipal, continuă pe un trend ascendent, căci alături de cele aproximativ 7 milioane de euro consumate până acum mai vin alte 165.000 de euro, sumă necesară pentru achiziția a încă trei tunuri de zăpadă.

Asta însă nu e tot la capitolul investiții în gaura neagră de pe Cocoș, căci în cursul acestui an, pe lângă diferitele lucrări de asanare și/sau reparare a pistei și a bazinului colector de apă necesar pentru tunurile de zăpadă, s-au mai cheltuit încă 100.000 de euro pentru un ski-lift, un fel de baby-ski. Totalul acestui an depășește lejer 300.000 de euro, bani îngropați pentru un nou sezon la Bistrița, adică pentru alte 10 zile de schiat.

Pârtia de pe Cocoș are o lungime de aproximativ 1.300 de metri și pornește de la 670 de metri altitudine, fiind pârtia amenajată la cea mai mică altitudine din țară. În primele două sezoane s-a schiat, în medie, 10 zile per sezon.

Adauga comentariu