Slătinița iese din Evul Mediu: CANALIZAREA va ajunge și în acest cartier al Bistriței Europene

Cele mai vechi sisteme de canalizare din lume au fost descoperite pe teritoriul Mesopotamiei, la Babilon, și datează din jurul anului 4.000 înainte de Hristos. În România, primul canal menajer cu secțiune dreptunghiulară apare la București înainte de pașoptiști.

La Slătinița, cartier al Bistriței, canalizarea va ajuge în curând, căci s-a reușit semnarea „contractului de finanțare pentru proiectul de realizare a rețelei de canalizare și construirea unei stații de epurare a apelor uzate pentru localitatea componentă Slătinița”, după cum a anunțat viceprimarul Cristian Niculae.

Proiectul vine în completarea realizării Rețelei de Alimentare cu Apă a localitații componente Slătinița pe Masterplanul de Apă și Canal 2, derulat de Consiliul Județean și va rezolva pentru oamenii din Slătinița o problemă stringentă. Una dintre acestea este și „buda din fundul curții” de la școala din localitate, subiect intens dezbătut în trecutul apropiat.

“Sistemul de canalizare va fi compus din colectoare de canalizare menajeră în lungime de 5.900 m, 3 stații de pompare, cămine de vizitare , cămine de racord, branșamente și Stația de epurare”, precizează Niculae.

Comentarii

cititor

20.05.2020 09:27

Este foarte bine ca se intampla astfel de lucruri si in cartierele considerate mai " ciu.mate " de catre edilii nostri , cartiere/zone care sunt " oclolite " si pe unde edilii umbla cu masca pe moaca si le viziteaza doar in campaniile electorale , dar sa stiti ca sunt destule strazi inca , ce fac parte din municipiu si sunt vechi de cand lumea ( nefiind nou construite in ultimii 50-70 de ani ) si nu exista pe aceastea nici canalizare, nici apa curenta, nici gaz si nici iluminat public, curentul gospodaresc fiind pus pe banii oamenilor locatari . In aceste zone, desi sa-u facut cereri peste cereri si audientze peste audientze... nu s-a spus clar ca NUMAI PE BANII NOSTRI , DACA DORIM sin apa si canalul si gazul si... tot ceea ce vrem ( desi la noi in zona sunt peste 30 de case si tot felul de unitati de microproductie manufacturiera ) . Nu pricepem de fapt, de ce statul le pun tot felul de utilitati publice, celor care NU SE LEAGA LA ELE , in timp ce acolo unde toti ne-am " lega " ... ni se spune ca doar pe banii nostri daca vrem, ca momentan nu sunt fonduri si ... " poate de la anul " ( si la multi ani ) .Interesanta optziune ... 

Adauga comentariu