Sîngeorz Youth Fest: cum și-au conceput tinerii sîngeorzeni un festival pentru ei!

Se pare că însfărșit cineva s-a plictisit de adunările de târg și de micii din centrul orașului, dar și de nesfărșitele concerte de muzică populară destinate doar unei categorii de vărstă. Anul acesta, în 17, 18, și 19 august, ia naștere la Sîngeorz-Băi, un eveniment care dorește să ofere ceva nou comunității și să-i stimuleze pe tineri să își pună în practică creativitatea într-un oraș-stațiune care de mulți e considerat mort.

Asfel, orașul va vibra pe acorduri de muzica live, în prezența îndrăgitului artist Emeric Imre (da, vom fredona împreună „Nebunul de alb”) și ale unor interpreți locali precum Dekka & Raul, Madhouse, Tonya, Divizia Beta, Fentăm Terra, Doidec. Nu vor lipsi stiluri muzicale precum Technouse/Techno și nici trupe de dans care ne vor antrena pe parcursul celor 3 zile de festival.

Pe lângă organizarea scenică, inovația constă în conceptul de interacțiune al tinerilor, pentru că ei sunt nucleul în jurul căruia s-a format acest eveniment, care nu ar fi fost posibil fără implicarea lor. Aici administrația a înteles că tinerii pot fi atrași doar de acțiuni care sunt concepute de alți tineri și au lăsat loc de desfășurare și creativitate celor împlicați în proiect. Pentru că, pe termen lung, această „mână” de tineri poate readuce suflul stațiunii și doar ei o pot transforma dintr-un loc de odihna pentru pensionari, într-un loc  de distracție pentru tineri.

In weekend suntem învitați să luăm parte la jocuri de Treasure Hunt și Quiz unde se vor pune întrebări de cultură generală și un Water Fight!

Totuși, primarul face mențiunea că vor fi celebrate și Zilele stațiunii Sîngeorz-Băi în momentul în care va fi ceva de sărbătorit, ca de exemplu coborâtul oilor din Cormaia, perioada din apropierea zilei de Sfânta Maria (15 august), fiind dedicată în trecut Zilelor orașului.

Cei care doresc să rămână peste noapte, se pot refugia în locul de campare din Cormaia, în Valea Cascadelor, unde au la dispoziție 30 de locuri de campare grauite și sunt invitați sa cumpere produsele bio ale gospodariilor din zonă.

De ce festivalul promite un val de energie? Pentru că însăși tânăra comunitate l-a conceput.

Sursă foto: Facebook

Adauga comentariu