Se redeschide pârtia de vară a bistrițenilor, așa-zisul „parc de aventură” de pe Cocoș! Vezi ce succes a avut locația anul trecut și câți bani s-au încasat

Insistențele edililor în ceea ce privește marea gaură neagră a administrației locale – Pârtia de pe Cocoș - continuă și în această vară. „Parcul de aventură” – cele câteva scânduri și sârme pe post de tiroliene – vor fi disponibile publicului larg începând de sâmbătă, 29 iunie.

Fără să mai fie vorba de vreo investiție în „zona de agrement din incinta complexului Wonderland”, Aventura Parc - titlu cu pretenții, dar fără acoperire practică - se redeschide. Nu s-au mai adus alte îmbunătățiri proiectului cu pricina, nu s-a mai realizat nici promisul rolercoaster, absolut nimic.

În Aventura Parc din vârful pârtiei Cocoș există 13 platforme în copaci, două ateliere la sol pentru copii de până la 6 ani, trei tiroliene (cea mai lungă are 70 de metri, celelalte două au câte 35-40 de metri), dar și două panouri de escaladă cu grade diferite de dificultate, în total trasee care însumează 400 de metri. Toată tărășenia a costat aproape 20.000 de euro.

Acest așa-zis parc de aventură s-a deschis anul trecut de Zilele Bistriței, pe data de 24 august. A funcționat până pe 23 septembrie și a fost închis până 6 octombrie din cauza unui furt al cablului de la tiroliana lungă. Din 7 octombrie a mai funcționat până pe 21 octombrie. În toată această perioadă de funcționare s-au vândut 649 cartele de acces (din care 224 în primele trei zile de funcționare) care au adus bugetului local suma de 12.050 lei, adică exact salariul pe o lună a directorului departamentului care se ocupă de pârtie, cu tot cu dările la stat!

În fapt, această invenție numită Aventura Parc este menită a da un sens altei investiții făcută dintr-un împrumut bancar și care nu este folosită decât maxim 14 zile din cele 365 ale unui an, respectiv telescanul de pe pârtia Cocoș!

Accesul în Aventura Parc, pentru două ore, costă 30 de lei/persoană, iar pentru copii, elevi, studenți – 20 de lei. În această sumă nu intră și urcarea/coborârea cu telescaunul. Pentru aceasta mai scoateți din buzunar alți 15, respectiv 10 lei. Există și un „abonament” care combină urcarea/coborârea cu telescaunul și intrarea în Aventura Parc, pentru o zi, valoarea acestuia fiind de 70 de lei (50 de lei cu reducere), dar timpul petrecut în „parc” este tot de două ore.

Programul de funcționare al „atracțiilor” de vară din Wonderland este de miercuri până duminică, luni și marți fiind închis.

Adauga comentariu