Scandalul „Maternik” de la Șanț ia amploare! Părinții continuă protestul: „Noi de la cine să mai cerem protecție, de la Dumnezeu?!” (VIDEO)

Un caz la limita halucinantului este în plină desfășurare la școala generală din localitatea Șanț, acolo unde părinții elevilor pichetează unitatea școlară. Aceștia nu mai doresc ca un anume profesor cu manifestări violente să intre în instituție.

Citește și... Războiul din Șanț va continua luni: Profesorul Vasile Maternik a cerut protecția poliției pentru a veni la cursuri

După protestele de joi și vineri, părinții elevilor de la școala generală din Șanț au revenit în fața instituției, hotărâți să nu-l lase pe profesorul Vasile Maternik să intre în unitate. Acesta a apelat la protecția organelor de drept pentru a se prezenta la serviciu, fapat care i-a înfuriat pe părinți și mai tare.

„Noi de la cine să mai cerem protecție, de la Dumnezeu?!”, a replicat una dintre mămicile aflate în fața școlii. Și directorul instituției, alături de câțiva profesori, se afla în fața scolii, încercând o mediere, dar fiind de partea părinților:

„Sunt dintre noi care cunoaștem foarte bine apucăturile domnului profesor. Un coleg a fost lovit cu agenda în cap, deci vă înțelegem perfect”. Un alt profesor, părinte la rândul lui, spune că legea trebuie respectată, aceasta fiind în acest moment de partea lui Maternik.

Citește și... Situație delicată la școala din Șanț: proful bătăuș se întoarce la catedră, după o sentință legată de agresarea unor elevi. Mai mulți părinți protestează, dar statutul cadrelor didactice îl protejează pe dascălul cu ieșiri violente

Una dintre soluțiile văzute de colegii profesorului bătăuș ar fi propria demisie care, se pare că nu va veni din partea lui Maternik. Mai mulți părinți au afirmat faptul că individul umblă pe holurile instituției cu țigara în gură, dar și că poartă la el un cuțit cu care mai amenință atât copii, cât și profesori:

„Noi ce să facem, să trimitem și noi copiii la școală cu cuțite, pentru autoaprare? Unde ajungem așa?”, a replicat o altă mămică revoltată.

Jandarmii încearcă calmarea spiritelor, dar fără succes. Evenimentele sunt în plină desfășurare.

 

Sursa video: facebook/Radu.Sîrbu

Adauga comentariu