Sâmbătă și duminică se dezleagă papilele gustative la Romuli: să zburde gusturile-n gurile gurmanzilor! Showul culinar by Chef Nina Rus, la a doua ediție

Singurul festival dedicat bucatelor alese organizat în Bistrița-Năsăud de oameni din Bistrița-Năsăud se află la cea de-a doua ediție în acest weekend. Chef Nina Rus recidivează și readuce la Romuli plăcerea de a găti, în primul rând, precum și ideea de gurmand sau pofticios.

După succesul primei ediții, unde Chef Nina a profitat cât a putut de invitații săi aflați în spatele tigăilor, oalelor sau a ceaunelor, iar sutele de degustători aplaudau cu urechile produsele finite (mâinile fiind ocupate cu îmbucatul), Păstravăria Rin, gazda evenimentului, a fost pregătită pentru o nouă rundă de show culinar.

Sâmbătă, 20 iulie și duminică, 21 iulie, își vor da examenul culinar o garnitură de chefi aduși la Romuli din toată țara. Chef Florin Vechiu – maestrul cărnii de porc – revine la Romuli cu intenții deloc pacifiste în lupta cu stomacul clienților. Un alt „clasic” al Păstrăvăriei Rin este sprintenul chef Ionuț Mangu care va presta din nou la două mâini, cu una mestecând în ceaun iar cu cealaltă învârtind scoicile. Se vor lipi de cratițe și chefii Mircea Toderaș, Vasile Hotcă, Clyde Nemeș, Ursa Daniel, precum și maestra într-ale cofetăritului, Mihaela Tatiana Ulman, toți fiind sprijiniți, secondați și certați de gazda Nina Rus.

Evident, un astfel de regal al bucatelor nu duce lipsă de aperitivele muzicale, acestea fiind în sarcina lui Vasile Țimbolmaș și a soților Andrei și Petruța Vâncă. Berea, vinul și ginarsul vor unge calea gâtului, iar produsele tradiționale vor avea un loc de cinste.

Regalul culinar va începe sâmbătă de la ora 12:00 și se va sfârși odată cu miezul nopții de duminică. Atenție, consumul în exces al preparatelor prezentate în cadrul showului de la Romuli vă poate afecta dimensiunea corporală. E indicat să vă aduceți și farmacistul cu dumneavoastră!

 

foto arhivă

Adauga comentariu