„Să se revizuiască, primesc! dar să nu se schimbe nimic...”. Farfuridii liberali de Bistrița își reglează fundurile între luntrii

„Din capul locului”, liberalii bistrițeni au ținut să precizeze foarte clar că ei nu se vor opune proiectului de modernizare a Pieței Centrale, totul într-o conferință de presă ce se anunța a fi inedită, invitați fiind și doi membrii ai Partidului Verde, întâlnire ce s-ar înscrie în linia protestelor față de inițiativa primarului Ovidiu Crețu de a schimba fața locașului cu pricina.

Diana Morar, consilier local liberal, a arătat că PNL nu se opune unei reamenajări pertinente a pieței, doar că „PNL îşi exprimă îngrijorarea cu privire la lucrările de mântuială care vor fi puse în operă de administraţia PSD, aşa cum deja ne-am obişnuit”. PNL nu s-a opus nici în 2015 atunci când s-a votat pentru prima dată intenția de a transforma spațiul din jurul Bisericii Evanghelice din verde în gri-prăfuit, toți consilierii liberali de atunci votând la unison cu social-democrații. Doar trei consilieri nu s-au grăbit să voteze acest proiect, dar nici nu au fost împotrivă, luând „abținerea” în brațe, ca o scuză a neputinței de mai mult.

La capitolul „abțineri”, liberalii sunt campioni în toate consiliile locale din județ, incluzând și pe cel județean. Consilerii PNL au adoptat această formă neasumată de vot pentru a nu cădea în dizgrația nimănui: nici în fața propriilor alegători, unde nu vor să apară ca mașină de votat proiecte ale opozanților, dar nici în fața social-democraților, acolo de unde mai sare câte un „iepuraș”, fie el cât de mic. Un exemplu în acest sens, al interesului personal, este cel al consilierului județean Vasile Marc, un „abținător” de meserie, dar care a fost „răsplătit” de conducerea social-democrată prin acordarea unui „miez” căzut de la masa împărțelilor, acesta „primind” un dar ce constă în finanțarea unui concurs de matematică în valoare de 2.000 de lei, culmea, prin intermediul Centrului Județean pentru Cultură! Da, pentru atât s-a „vândut” Vasile Marc! Exemple mai avem, dar le păstrăm, în același spirit insuflat de Nea Iancu, pentru altă dată.

Foto: extras din raportul de management al d-lui G. Țărmure pentru anul 2017, secțiunea dedicată proiectelor pentru 2018

Revenind la subiectul nostru, liberalii s-au alăturat „verzilor” în demersul acestora pentru salvarea spațiului verde din Piața Centrală cam pe ultima sută de metri, fiind foarte vocali și răspicați în ceea ce privește organizarea unui referendum pe această temă. Precizarea făcută de avocatul Diana Morar rămâne însă în picioare: „din capul locului arătăm că PNL nu este împotriva proiectului de modernizare a Pieței Centrale”. Această precizare, cu orice adăugare și completare „a la Farfuridi”, vină să anuleze absolut tot ce s-a discutat în această conferință de presă, inclusiv sprijinul pentru inițierea unui referendum pe această temă. De ce? Pentru că există precedent (votul inițial al liberalilor fiind în favoarea proiectului), pentru că abținerile nu se calculează în nicio parte iar la acest capitol liberalii dețin supremația, pentru că așteaptă reacții din partea unui „iepuraș” de partid îndrăgostit de selfiuri acuzându-l pe acesta de „neimplicare”, pentru că pur și simplu și-au pierdut din credibilitate.

Liberalii, dacă sunt convinși că acest proiect este unul corect, care suportă anumite modificări pe care ei să le susțină, atunci să vină cu soluții clare, să le prezinte ințiatorului, să le negocieze. Dacă într-adevăr ei nu mai cred în capacitatea unui aparat administrativ condus de Crețu care să ducă la bun sfârșit orice proiect, atunci să-și mute șezutul dintre bărci, să se poziționeze clar pe un anumit mal și să acționeze ca atare. Să nu mai stea la adăpostul „abținerilor”, să nu mai amăgească ecologiști cu suflete și credibilitate de copii și să profite de un astfel de subiect sensibil pentru a se afișa fără nicio soluție concretă!

Dacă vor referendum, să-l organizeze! Dacă sunt, totuși, de acord cu acel proiect inițiat de Ovidiu Crețu (nu de Cristian Niculae) atunci să-l voteze asumat, cu amendamentele de rigoare! Fără caragialisme și jocuri inutile de glezne! Fiți bărbabți politici, doamnelor!

 

Adauga comentariu