S-a terminat cu haiducia! Numerele controversate ale mașinii care a făcut turul României intra sub incidenta legii românești. Polițiștii doljeni, primii care îi întocmesc dosar penal

"M..EPSD" nu o sa mai fie văzut pe drumurile țării după ce autoritățile române au aflat că numerele de înmatriculare preferențiale din Suedia nu sunt valabile pe teritoriul României.

Mai mult decât atât, șoferul mașinii se va alege cu dosar penal pentru conducerea unui autoturism ale cărui numere de înmatriculare nu sunt valabile pe teritoriul țării noastre.

Totul, după ce autoritățile suedeze au confirmat printr-o adresă oficială că adevăratele numere ale mașinii sunt RSD059, singurele care sunt acceptate pe drumurile altor țări, iar cele alese de șoferul român pot fi utilizate doar în Suedia. Răzvan, bucureșteanul care conduce autoturismul Audi și care a ales sa plătească 650 de euro doar pentru a obține numărul de înmatriculare cu conotație, a fost ieri seara în Craiova. Acesta și-a achitat taxa de parcare pe un loc în fata primăriei și a așteptat ca trecătorii sa își facă poze cu mașina sa.

Doar ca polițiștii craioveni nu l-au iertat și l-au oprit în trafic înainte sa părăsească orașul. Acestia l-au legitimat și acum fac demersurile pentru întocmirea dosarului penal.

Se prevede că numere de înmatriculare mai sus menționate sunt valabile doar pe teritoriul național al acestui stat și nu sunt valabile pe teritoriul altor țări. Totodată, în aplicația EUCARIS numărul de înmatriculare permanent al autoturismului de mai sus este RSD059”, au transmis oficialii MAI către toate inspectoratele de poliție județene, Brigada Autostrăzi și Direcția Generală de Poliție a municipiului București.

Vă informăm asupra faptului că Poliția Română poate solicita ca plăcuțele de înmatriculare în cauză să fie îndepărtate, iar în locul acestora să fie montate plăcuțele de înmatriculare comune. Plăcuțele de înmatriculare personalizate sunt valabile doar pe teritoriul național și nu sunt valabile pe teritoriul altor state, în condițiile în care acestea nu permit în mod specific acest lucru”, se arată în comunicarea autorităților suedeze către cele române.

 

Alina Ducu - Ziarul de Craiova

 

Comentarii

Florian

29.07.2018 12:20

Am inteles motivatia politistilor suedezi !
Nu cred ca va pati ceva !
Se poate intocmi dosar penal, dar nu cred ca se va putea contura ceva.....nu cred ca exista aceasta prevedere in legislatia romaneasca... ma refer la acest caz particular, fara precedent !
Problema este la suedezi....nu mi se pare normal sau legal, conform legislatiei internationale si europene si conform dreptului la libera circulatiei, sa ai 2 nr la un autovehicul si.....in acelasi timp sa nu poti circula cu unul dintre numere in alte state !!!
Repet....problema e la suedezi !!!
Parerea mea este ca nu va pati nimic, sau cel putin, va scapa usor !!!

Swedish brat

30.07.2018 09:28

”Ambasada Suediei în România dorește să precizeze că numerele de mașină personalizate emise de Agenția de Transport Suedeză sunt valabile pentru călătorii în Uniunea Europeană. Numerele de mașină personalizate trebuie întotdeauna însoțite de documentele oficiale atât pentru numărul inițial, cât și pentru cel personalizat”, se spune pe pagina de Facebook a reprezentanței diplomatice. Asa ca politia din Teleormanistan a dat din nou informatie falsa... Evident ca poate fi amendat/arestat/executat, aici in Teleormanistan este valabil doar ce zice tzaru' Dragnea , nu legea... Legea o modifica ei "sa fie bine, ca sa nu fie rau".

Adauga comentariu